Minnaert Building

Sprøjtestøbt og rødpigmenteret beton med en grov struktur gør Minnaert Building til et helt unik og særpræget byggeri. Derudover danner indstøbt plastrør bølgelignende relieffer i facaderne.

Kort beskrivelse

Minnaert Building er en del af universitetskomplekset i Utrecht i Holland. Facaderne er sprøjtestøbt med en rødpigmenteret beton, hvilket har givet betonen sin grove tekstur. Indstøbte plastrør tegner endvidere bølgelignende relieffer i facaderne.  En anden signaturfunktion for bygningen er de flere meter høje bogstaver, der synes at bære bygningen. Bogstaverne, der staver "Minnaert", skaber luft under bygningen og giver en fornemmelse af, at den ene del af bygningen svæver hen over jorden. Det skaber desuden et pladsrum under bygningen – bag bogstaverne – som er udnyttet til cykelparkering for eleverne.

Bygningen er designet til at forene faciliteter for uddannelse og forskning, der tjener fakulteterne for Jordvidenskab, Matematik, Datalogi samt Fysik og Astronomi, der er placeret i campus’ nordvestlige hjørne. Minnaert Building er et godt eksempel på et bæredygtigt byggeri, hvor der blandt andet er tænkt i økologisk forsvarlige materialer, naturlig ventilation, varmegenvinding, højfrekvent belysning, vandbesparende systemer og en miljøvenlig restaurant. Der er skabt et tagsystem, der via indsamling og genbrug af regnvand nedkøler bygningen.

Fakta

Byggeår: 1997

Arkitekt: Neutelings Riedijk

Lokation: Minnaert Building, 3584 Utrecht, Holland

Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen

Relateret indhold