Spejderhytten Hindemosehus

Spejderhytten Hindemosehus er opført med facader i pladsstøbt beton i op til fire meters højde. De rå betonvægge, der både er grove og fine på samme tid, danner robuste rammer om spejdernes friluftsaktiviteter.

Kort beskrivelse

Spejderhytten Hindemosehus er en del af et større spejder- og fritidscenter placeret i skovbrynet ved en eng og en lille sø i udkanten af Odense. To selvstændige bygninger er bundet sammen af et indre gårdanlæg, der tilsammen udgør spejderhytten. Den ene bygning indeholder tipi, café, køkken og toiletter, mens den anden del indeholder patruljelokaler til de ældste spejdere. De rå betonvægge, der både er grove og fine på samme tid, danner robuste rammer om spejdernes friluftsaktiviteter.

Grænsen mellem ude og inde i bygningen opleves flydende. Den indre gårdsplads udgør – med sine overdækkede opholdsrum – en grænsezone mellem ude og inde. Bygningen er opført med facader i pladsstøbt beton i op til fire meters højde. Mens de udvendige betonoverflader er støbt mod glat pladeforskalling, er overfladerne ind mod gårdspladsen støbt mod ru bræddeforskalling. Materialevalget skaber en interessant variation gennem anlægget.

Afvanding af tagene ledes synligt ned langs facaderne via recesser i beton med zinkforinger, der skulpturelt står som lodrette streger i facaden.

Udvendige og indvendige betonoverflader er støbt på stedet med selvkompakterende beton. De udvendige betonoverflader står ubehandlet og med synlige strømninger fra den flydende beton, som henleder tankerne på mønsteret i marmor. De indvendige overflader står ligeledes ubehandlede.

Fakta

Opført: 2005 – 2016 

Bygherre: Stjernegruppen - Det Danske Spejderkorps, de blå spejdere

Arkitekt: Sophus Søbye

Entreprenør: Dansbo Entreprise A/S ved Frede Hansen & Co Ringe A/S

Betonproducent: Unicon A/S

Lokation: Sandhusvej 72, 5000 Odense

Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen

Relateret indhold