Holocaust Memorial

2.711 rektangulære, kistelignende figurer, der er støbt i grå beton, danner rammen om et mindested for de jødiske ofre under 2. verdenskrig.

Kort beskrivelse

Alle der har været på en historisk rundrejse i Berlin, kan helt sikkert huske den store labyrint af betonelementer, Holocaust Memorial, der ligger tæt på Brandenburger Tor. Anlægget er dedikeret til de jødiske ofre under 2. verdenskrig. Det dækker et areal på 19.000 kvadratmeter og består af 2.711 rektangulære, kistelignende figurer støbt i grå beton. Elementerne varierer i højden fra nul til fem meter og er placeret med ens afstand. Underlaget ved anlægget er belagt med små betonfliser og har en lille hældning. Det giver betonblokkene et bølgelignede og uensartet udtryk ligegyldig, hvorfra du betragter anlægget.

Den enorme samling af kistelignende betonfigurer minder om en gravplads til ære og minde for de mange myrdede jøder. Anlægget er åbent både om dagen og natten, hvor det er muligt at gå turen gennem betonelementerne i eget tempo.

Holocaust Memorial har sin oprindelse i et borgerinitiativ, som blev tager af journalist Lea Rosh og historiker Eberhard Jäckel allerede i slutningen af ​​1980'erne.

Fakta

Byggeår: 2005

Arkitekt: Peter Eisenman

Lokation: Cora-Berliner-Straße 1, 10117 Berlin, Tyskland

Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen

Relateret indhold