Mosaik-stjernen

Et skulpturprojektet består af fire stjerner, der er støbt i lys grå højstyrkebeton, er en udsmykning af pladsen foran den nye bygning til Business and Social Sciences, Aarhus Universitet.

Kort beskrivelse

Handelshøjskole – et stort internationalt orienteret universitet, hvor mange forskellige nationaliteter, fagretninger, aldre og religioner skal trives. Det var tankerne, der gik gennem hovedet på kunstneren, Rikke Ravn Sørensen, da hun skulle foreslå en udsmykning af pladsen foran den nye bygning til Business and Social Sciences, Aarhus Universitet. 

Skulpturprojektet består af fire stjerner, som står i relation til hinanden ligesom stjernerne i et stjernetegn. Skulpturerne er støbt i lys grå højstyrkebeton. De er hævet seks centimeter fra underlaget og lagt på syrefaste fødder og neoprengummi. Under skulpturerne er der monteret sidestrålende fiberlys, som lyser svagt, når pladsen er mørk. Hvert element vejer 1,6 tons (uden armering), og de rejste elementer er samlet med en kraftig, rustfri armering. De liggende elementer er samlet i et han/hun system og støbt sammen for at danne modvægt til de rejste takker.

Formen på stjernerne og skulpturernes indbyrdes forhold opleves kun fuld ud fra én af de øverste etager i de to omkransende bygninger. Fra bygningernes øverste etager kan man overskue hele pladsen. Lyset, der oplyser stjernerne, når det er mørkt, giver pladsen sit eget særegnet liv.

Fakta

Byggeår: 2012

Bygherre: Bygningsstyrelsen

Arkitekt: CUBO Arkitekter

Landskabsarkitekter: Thing & Wainø Landskabsarkitekter

Ingeniør: Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Betonstøbning og armering: Confac A/S Randers, Aarhus Cementvarefabrik

Lokation: Fuglesangs Allé 4, 8210 Aarhus

Foto: Magasinet Beton-1 2018
Foto: Magasinet Beton-1 2018
Foto: Magasinet Beton-1 2018

Relateret indhold