Tech Der Tæller

CrediWire

CrediWire har med input fra Vækstfonden udviklet et værktøj, som gratis hjælper virksomheder med at dokumentere deres støtteberettigelse over for banken og Erhvervsstyrelsen.

Virksomheder, som oplever et omsætningstab som følge af COVID-19, kan nu søge garanti for nye lån eller driftskreditter gennem Vækstfonden. Med Vækstfondens COVID-19-garanti kan banken få dækket op til 70% af eventuelle tab, når de låner penge til virksomheder, der er særligt påvirket af COVID-19. 

Derfor har Vækstfonden og Fintech-virksomheden CrediWire udviklet en gratis service til at beregne og dokumentere støttegrundlaget. Værktøjet vil på baggrund af virksomhedens bogføringssystem beregne omsætningstab og driftsresultat automatisk. På den baggrund får virksomheden en rapport, som kan deles med banken og lette ansøgnings- og behandlingsprocessen.

CrediWire vil i løbet af April lave en lignende rapport målrettet kompensationspakken fra Erhvervsstyrelsen. CrediWires støttedokumentation kan anvendes sammen med revisoren og dennes arbejde med at udarbejde en påkrævet revisionserklæring.  Følgende økonomisystemer understøttes: e-conomic, Billy, Dinero, Xena, EG One, Microsoft Business Central og Inventio (C5 Online, NAV online).

Læs mere her.

Relateret