Tech Der Tæller

Rambøll

Den danske ingeniør-, arkitekt- og rådgivervirksomhed Rambøll har udviklet en gratis app, der skal hjælpe de 900.000 danskere, som arbejder i kontormiljøer, så de kan føle sig trygge, når de arbejder på kontoret.

Appen ”Forebyg Smitte på kontoret” hjælper de mange danskere, som er bekymrede for at blive smittet med coronavirus. I appen skal man bevæge sig rundt i nogle typiske hverdagssituationer på kontoret, hvor der kan være en smitterisiko, og man bliver trænet i at undgå smitte i for eksempel elevatoren, omklædningen og i bussen til og fra arbejde. Til sidst ser man, om man har bestået testen.

Det er helt naturligt, at danskerne er i tvivl om, hvordan de beskytter sig mod corona-smitte på arbejdspladsen, for det er en helt ny situation, som møder dem. Mange er bekymrede for at blive smittet. Og derfor er det vigtigt, at medarbejderne kommer tilbage på kontoret på en sundhedsmæssig sikker måde.

Appen er gratis at downloade og bruge og findes i Google Play til Android.

Du kan også spille den her på PC, smartphone og tablet på dansk og engelsk. Sørg for at bruge Chrome, Edge eller Firefox, når du åbner siden. 

Læs mere om appen her.

App til byggepladser

Rambøll har også udviklet appen "ForeBYG Smitte", som er målrettet arbejdet på en byggeplads. I appen føres håndværkeren igennem nogle scenarier på den virtuelle byggeplads, hvor de skal svare på forskellige spørgsmål. Det digitale læringsformat på telefonen gør det nemt for alle på pladsen at gennemføre øvelserne, som forhåbentligt vil bidrage til, at fokus på smitterisiko og god hygiejne fastholdes – også efter corona-epidemien. 

Læs mere om appen her. ForeBYG Smitte kan benyttes på såvel iPhone som Android telefon og downloades gratis i App Store, og snart også i Google Play, i fire sprogversioner – dansk, engelsk, polsk og norsk. Den findes også som web-app.

Relateret