24.09.20 Tech Der Tæller Nyheder

Test en chatbot, som styrker samarbejde i din virksomhed

Omkring 50 små og mellemstore virksomheder får muligheden for at medvirke i et forskningsprojekt og teste en digital robot. Vil du være med i projektet?

Kan en digital robot, som man mødes med og guides af via sin computer, hjælpe virksomheder, så de internt bliver bedre til at arbejde sammen og løse fælles opgaver?

Dét spørgsmål er forskere ved Statens Institut for Folkesundhed i øjeblikket optaget af. Forskerne har i samarbejde med konsulentfirmaet Humanai udviklet en digital robot, en såkaldt chatbot, hvis formål netop er at hjælpe virksomheder med at fremme samarbejdet og den mentale sundhed på arbejdspladsen.

Pilotprojekt har testet chatbotten, og nu bredes forsøget ud

Fire virksomheder har allerede afprøvet den digitale robot, og nu skal forsøget udbredes i større skala. Derfor får 40-50 små og mellemstore virksomheder i starten af næste år mulighed for at deltage i projektet og teste, om robotten virker efter hensigten, og om den kan hjælpe virksomhederne med at finde løsninger på store som små samarbejdsudfordringer.

Det er gratis at deltage. Vil din virksomhed være med? Så læs mere her. 

Det får I ud af at deltage i forskningsprojektet

Den digitale robot hedder SUSA og er opkaldt efter projektets titel Sundere Samarbejde. SUSA fungerer som en chatbot, der dukker op i talebobler på computeren, og som efterligner en menneskelig samtale. De virksomheder, der deltager i forskningsprojektet, holder møder med SUSA via computeren.

Forskningsprojektet går ud på at måle medarbejdernes samarbejdsevner og mentale sundhed, før og efter SUSA kommer ind i billedet.

I løbet af projektet holder virksomhederne tre møder med SUSA, hvor SUSA fungerer som en mødevejleder, der ved hjælp af opgaver og spørgsmål hjælper deltagerne med at identificere samarbejdsudfordringerne og finde løsninger.

SUSA er samtidig praktisk anlagt. Den styrer dagsordenen, holder øje med tiden, husker alle beslutninger og sender efter hvert møde mails ud til alle deltagere med beslutningsreferat.

Kontakt

Seniorforsker Maj Britt Dahl Nielsen, e-mail: mbdn@si-folkesundhed.dk, tlf.: 6550 7784, eller videnskabelig assistent Josefine Ranfelt Andersen, e-mail: josea@si-folkesundhed.dk, tlf.: 6550 7716, Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

Vil I teste chatbotten?

Hvis din virksomhed gerne vil deltage i projektet og teste chatbotten SUSA af, så læs mere her. 

Relateret