SMV DAGEN 2022

Mangel på arbejdskraft er top of mind hos de fleste små og mellemstore virksomheder. På SMV DAGEN 2022 rystede vi posen med problematikken og kiggede på løsninger til at tiltrække og fastholde de dygtige folk. 

I år sendte vi LIVE fra både Industriens Hus, SBS Friction i Svendborg og L-tek i Nørager. Der blev stillet skarpt på, hvad der skal til fra politisk side for at skabe de bedste forudsætninger for, at virksomhederne kan få fingrene i de rette medarbejdere. Og der blev kigget på konkrete løsninger til blandt andet at fastholde medarbejderne og til at optimere arbejdspladsen for at frigive ressourcer.

For det er svært at skabe vækst og fremgang, hvis ikke man har midlerne til at gro – og hænderne til at løse opgaverne.

Se eller gense SMV Dagen 2022, og bliv inspireret til, hvad du kan gøre i forhold til de hænder og hoveder, du mangler nu.

Program

 • 13.30: Velkommen i Industriens Hus, hos SBS Friction og hos L-tek

  Vi slår dørene op i Industriens Hus i København, hos SBS Friction i Svendborg og hos L-tek i Nørager på Djursland, hvor man kan hilse på hinanden og nyde godt af snacks og drikkevarer, inden showet starter kl. 14.00.

 • 14.00 LIVE fra Industriens Hus

  Tine Gøtzsche,  Journalist og TV-vært

  Kl. 14.00 går vi LIVE fra Industriens Hus, hvor dagens moderator Tine Gøtzsche byder velkommen til de fremmødte i hele landet og dem, der kigger med hjemmefra.

 • Hvordan sikrer vi hænder og hoveder til SMV'erne?

  Lars Sandahl Sørensen,  Adm. direktør, Dansk Industri 

  Halvdelen af de danske små og mellemstore virksomheder har forgæves forsøgt at rekruttere nye medarbejdere i løbet af de seneste måneder, og mange bliver nødt til at kigge udover landegrænserne for at få den nødvendige arbejdskraft. Se med, når Lars Sandahl Sørensen sætter tonen for SMV Dagen og giver et indblik i, hvad der skal til for, at der er nok hænder på arbejdsmarkedet både på kort sigt, men også på den lange bane.

 • Verdensmål som et middel til at tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere

  Palle Martin, Adm. direktør, L-tek

  L-tek har startet deres arbejde op med FN’s verdensmål om bæredygtig udvikling for at skabe en positiv indvirkning på miljøet og for at være på forkant med kvalifikationskrav fra de større virksomheder. Arbejdet med verdensmålene efter vist sig at have en stor appel hos deres unge ansatte og ikke mindst at være et godt bonuselement, når de skal rekruttere medarbejdere. Hør adm. direktør Palle Martin fortælle, hvordan de har grebet arbejdet an, og hvordan det gavner L-tek.

 • Sådan undgår du, at dine medarbejdere bliver snuppet – insights fra en headhunter

  Rikke Dolberg, Chief Business Development Officer, Unique Human Capital

  Har du oplevet at få headhuntet en af dine gode medarbejdere? Måske endda en nøglemedarbejder? Rikke Dolberg inviterer os ind i headhunternes verden og giver et indblik i hvilke greb, de bruger, når de jagter dine medarbejdere. Som leder af SMV’en Unique Human Capital tager Rikke hver dag sin egen medicin i forhold til at finde medarbejdere; de er 31 medarbejdere i dag og har netop ansat 5 nye medarbejdere i et blodrødt konsulentmarked.

 • Få styr på dit brand, så kandidaterne vælger dig

  Karne Lykkebo , Managing Partner, GK Gruppen

  Er din virksomhed en attraktiv arbejdsplads? Både for de medarbejdere du har nu – og dem du skal bruge i fremtiden? Karne Lykkebo giver gode råd og værktøjer til, hvordan du skaber et brand omkring din virksomhed, der sikrer, at du kan tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere.

 • Iværksætterpitch: Løsninger til SMV'erne

  Frank Aaquist CEO, Kaunt Jahanzeeb Ahmed CCO, BeCause Frederik Duckert Co-Founder, HiTalento Simon Lyngsø Co-Founder, Joes & Cos Kaspar Kvistgaard Hansen CEO, Excelerate  

  Fem skarpe iværksættere får 1 minut til at præsentere deres løsning, der kan hjælpe SMV'erne med manglen på arbejdskraft. Bør du for eksempel gentænke det fysiske arbejdsrum for at kunne tiltrække medarbejdere i fremtiden? Eller skal du automatisere din bogføring for at frigive hænder til andre områder i forretningen? Iværksætterne har løsningerne.

 • 15.15-15.45: Pause med networking

 • Hvordan gør vi Danmark til et attraktivt land at bo og arbejde i som international medarbejder?

  Birgit S. Hansen  Medlem af KL's bestyrelse og borgmester i Frederikshavn Kommune Helle Popp Bobach  Direktør hos Bobach Stålentreprise Hans Østergaard Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune

  Har du overvejet at ansætte internationale medarbejdere, eller gør du det allerede? Mange SMV’er oplever det som en stor udfordring både at tiltrække og fastholde den del af arbejdsstyrken. Her spiller kommunerne en central rolle i at skabe et attraktivt sted at bo og leve som international medarbejder, både når det handler om et socialt netværk, fast bolig, muligheder for medfølgende partner og at slå rod i lokalsamfundet. Vær med, når vi tager debatten med kommunerne og virksomhederne.

 • Frigiv ressourcer med robotter & automatisering

  Jan Reinholdt Mohrdieck,  Teknisk chef for SBS Friction, Torben Madsen, Produktionsdirektør

  Hos SBS Friction har de satset på automatisering af flere processer for at optimere forretningen. Jan Reinholdt Mohrdieck, teknisk chef, giver indsigt i, hvordan de har effektiviseret produktionen blandt andet med hjælp fra DI Virksomhedsudvikling og Manufacturing Academy of Denmark (MADE). Og produktionsdirektør Torben Madsen fortæller, hvordan man ved at arbejde smartere, kan frigive ressourcer til andre opgaver i virksomheden. Udviklingen har været i gang over en årrække med involvering af medarbejdere, ledelse og bestyrelsen.

 • Uddeling af DI's Initiativpris

  DI’s Initiativpris uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI’s medlemskreds. Den gives til virksomheder, som på en eller anden måde kan fremhæves og fremstå som en god og inspirerende rollemodel for andre erhvervsledere.

 • Bruger du hele talentmassen?

  Mia Wagner Co-Founder og investor, Nordic Female Founders

  Kvinder udgør halvdelen af Danmarks talentpulje, men kun hver tredje ansatte i den private sektor er kvinde. Diversitet på arbejdspladsen styrker både innovation, produktion og trivsel, og så tiltrækkes unge medarbejdere i stigende grad af arbejdspladser, som formår at skabe mangfoldige teams og inklusion. Co-Founder og investor Mia Wagner giver sit bud på, hvordan du får bragt alle talenter i spil, og hvorfor det er en god forretning.

 • 16.45: Tak for i dag

  Tine Gøtzsche runder dagen af, inden der er efterfølgende networking i Industriens Hus, hos SBS Friction og hos L-Tek.

 • Efterfølgende netværk

  Hvad tager du med dig fra dagen? Og hvordan kan du bruge det i din virksomhed? Efter showet er der mulighed for at netværke med de andre deltagere, udveksle tanker og erfaringer eller bare nyde noget koldt at drikke. Endelig kan vi samles igen, og det skal nydes.

Bente Kruckenberg

Bente Kruckenberg

Koordinator

Praktisk ansvarlig

Katrine Haahr Riisberg

Katrine Haahr Riisberg

Chefkonsulent

Fagligt ansvarlig

Katrine Sander Jensen

Katrine Sander Jensen

Konsulent

Fagligt ansvarlig