UDGIVELSE: april 2014

Skifteholdsarbejde

Beskrivelse

Pjecen er en praktisk vejledning i planlægning af skifteholdsarbejde til brug for virksomheder, som enten har skifteholdsarbejde eller overvejer at indføre det.

Den henvender sig til virksomhedernes ledelse, tillidsrepræsentanter og andre medarbejdere til brug ved overvejelser, diskussioner og eventuelle forhandlinger om tilrettelæggelsen og planlægning af skifteholdsarbejde.

Bogen beskriver hvordan der kan udarbejdes skifteholdsplaner i praksis. Der er desuden udviklet et it-program, der gør det nemt og overskueligt at udarbejde skifteholdsplaner.

Programmet, der gør det lettere at udarbejde skifteholdsplaner, er baseret på pjecens principper for skifteholdsplanlægning.

De overenskomstmæssige regler for skifteholdsarbejde, der er anvendt i pjecen, følger reglerne for skifteholdsarbejde i Industriens Overenskomst indgået mellem DI og CO-industri.

Vær opmærksom på, at der er rettelser til skemaet for normtid på side 14 og 15 i den trykte skifteholdspjece. Rettelserne er indsat i skemaerne under spørgsmålet "Hvad er den årlige arbejdstid for skifteholdsarbejdere dækket af Industriens Overenskomst?" på siden "I dybden med skiftehold".

For medlemmer

For medlemmer

Du skal være logget ind for at få adgang til siden

Log ind Opret bruger
Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter