UDGIVELSE: april 2020

Lokalaftale om fravigelse af Industriens Overenskomsts regler om arbejdsfordeling

Beskrivelse

DI og Co-industri er enige om at anbefale de lokale parter at anvende en denne standardlokalaftale, når de aftaler at fravige Industriens Overenskomst jf. § 8, stk. 7, så de kan få adgang til at anvende regeringens nye fleksible regler for arbejdsfordeling.

Lokaftale skal indgås af virksomheden og en tillidsrepræsentanter, der repræsenterer de medarbejdere, der skal omfattes af arbejdsfordelingen.
På de virksomheder, hvor der ikke er valgt en tillidsrepræsentant, kan lokalaftalen indgås mellem virksomheden og en lokalafdeling, under et af de fagforbund der er tilknyttet CO-industri.

Lokalaftalen skal senest to dage før arbejdsfordelingen træder i kraft (og gerne før, hvis muligt) sendes til Dansk Industri og CO-industri til orientering og til de respektive fagforbund, som lokalaftalerne omhandler. Sammen med lokalaftalen skal virksomheden sende det særlige anmeldelsesskema, der er optrykt i Industriens Overenskomst bilag 2 samt AB 292 (Anmeldeblanket til Jobcenteret) og AB 293 (Navneliste til Jobcenteret).

Hvis lokalaftalen, skema og navneliste ikke er sendt inden for fristen, så udskydes ikrafttrædelsestidspunktet med to dage.

For medlemmer

For medlemmer

Du skal være logget ind for at få adgang til siden

Log ind Opret bruger
Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter