UDGIVELSE: september 2019

Skabelon til opsigelse

03.09.19

Opdateret med særlige ændringer

32 af de største overenskomster er blevet integreret i den danske version af skabelonen til opsigelse, som nu - forunden lovgivning - indeholder oplysninger fra og tilpasser sig reglerne i industriens overenskomster, Fællesoverenskomsten, transportoverenskomster, serviceoverenskomster og mange andre.

 • Opsigelsen omfatter alle typer medarbejdere, såvel funktionærer som ikke-funktionærer samt overenskomstdækkede og ikke-overenskomstdækkede medarbejdere.
 • På grundlag af besvarelse af medarbejderens anciennitet samt stillingskategori (elev, timelønnet, funktionærlignende mv.) beregnes opsigelsesvarslets længde i henhold til funktionærloven eller bestemmelserne i den pågældende overenskomst, og der gives konkret tilpasset rådgivning om beregning af fratrædelsesdatoen.
 • Hjælp til / udgangspunkter for beskrivelse af typiske opsigelsesgrunde, både hvis opsigelsen skyldes medarbejderens eller virksomhedens forhold.
 • Vejledning om mulighed for opsigelse på særligt grundlag og med forkortet varsel under relevante overenskomster, eksempelvis i tilfælde af længerevarende sygdom og under prøvetid.
 • Formularen sikrer, at du får taget stilling til obligatoriske arbejdsgiverforpligtelser i medfør af den relevante overenskomst, eksempelvis krav om begrundelse for opsigelsen, orientering af fagforening, opgørelse af uddannelseskonto mv.
 • Håndterer fritstilling, sædvanligt arbejde og suspension i opsigelsesperioden – valgets betydning for bl.a. ferieafholdelse, afvikling af feriefridage, overarbejde samt tilbagelevering af personalegoder.
 • Afholdelse af ferie – skabelonen tilpasser sig i forhold til længden af opsigelsesvarslet samt reglerne om ferievarsling i ferieloven og arbejdsforpligtelse i opsigelsesperioden (fritstilling mv.).
 • Afvikling af feriefridage og overarbejde i opsigelsesperioden. Skabelonen tilpasser sig i forhold til den enkelte overenskomsts regler og arbejdsforpligtelse i opsigelsesperioden (fritstilling mv.).
 • Beregning af fratrædelsesgodtgørelse. Skabelonen tilpasser sig funktionærlovens regler, de forskellige kategorier af medarbejdere omfattet af den enkelte overenskomst samt medarbejderens anciennitet på opsigelsestidspunktet.
 • Understøtter download af tro- og love-erklæring tilpasset reglerne i den valgte overenskomst, som er relevant i de tilfælde, hvis medarbejderen er berettiget til fratrædelsesgodtgørelse på betingelser, der først kendes på et senere tidspunkt end opsigelsestidspunktet.
 • Indeholder vejledning om hindringer for opsigelse, eksempelvis under medarbejderens sygdom eller ferie, afhængig af overenskomstvalg.
 • Indeholder væsentligt udbyggede tekster og noter med rådgivning og vejledning om betydningen af spørgeskemaets valgmuligheder.
 • Håndterer formalia omkring forsendelsesform og kvittering for modtagelse.

Læs mere

Beskrivelse

Med DI’s skabelon til opsigelse kan du skræddersy en opsigelse til en medarbejder og være sikker på, at opsigelsen indeholder alle de relevante informationer.

Opsigelsen omfatter alle typer medarbejdere, såvel funktionærer som ikke-funktionærer samt overenskomstdækkede og ikke-overenskomstdækkede medarbejdere.

Skabelonen indeholder oplysninger fra 32 af de største overenskomster, herunder industriens overenskomster, Fællesoverenskomsten, transportoverenskomster, serviceoverenskomster m.fl.

Du vælger selv, om du vil udfylde formularen og have opsigelsen på dansk eller engelsk.

OBS. De 32 overenskomster er endnu ikke integreret i den engelske version. DI forventer, at det sker i starten af november 2019.

Vælg den danske eller engelske udgave herunder.

For medlemmer

For medlemmer

Du skal være logget ind for at få adgang til siden

Log ind Opret bruger