UDGIVELSE: oktober 2021

DI’s 2030-plan - Erhvervslivets bud på fremtidens Danmark

Beskrivelse

DI’s 2030-plan er erhvervslivets bud på fremtidens Danmark. Et rigere, dygtigere, flittigere, grønnere og mere ansvarligt Danmark. En plan der hjælper mere end 40.000 ud af passiv offentlig forsørgelse og ind på arbejdsmarkedet med et job at stå op til om morgenen. En plan der gør de fattigste rigere og giver alle danskere flere penge mellem hænderne. En plan der gør virksomhederne bedre i stand til at levere fremtidens løsninger til fremtidens udfordringer – lokalt og globalt, og hvad enten det er inden for klima, sundhed, fødevarer eller digitalisering.

Download

Download

FINANSIERING

Der er styr på de offentlige finanser i DI’s plan

Samlet set prioriterer vi godt 75 mia. kr. til velfærd, konkurrencedygtige virksomheder, investeringer i fremtiden og et bedre klima. Derudover afsætter vi en reserve på 7 mia. kr., som kan bruges, når pengene fra vores arbejdsmarkedsreformer er havnet i de offentlige kasser.

Vores prioriteringer og mål er ambitiøse, og hvis det skal finansieres kræver det, at råderummet bliver øget ved, at der kommer flere med i arbejdsfællesskabet, og at opgaverne løses klogere i det offentlige. Samlet set er der finansiering for ca. 80 mia. kr. i planen.

STATUS

DI’s indspil til politikerne bliver gennemført

DI arbejder for, at Danmark er  verdens bedste land at leve i og verdens bedste land at drive virksomhed i.

DI offentliggør forskellige indspil til politikerne, der løbende gennemføre DI’s forslag. Det drejer sig f.eks. om at opstille havvindmølleparker som ”energi-øer” i Nordsøen, ensartet affaldshåndtering og bilaterale EU-handelsaftaler. Siden vi udkom med vores første 2030-plan i 2019 er 26 forslag blevet gennemført mens 30 forslag er delvist gennemført.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør