AI giver hurtigere afgørelser og reducerer omkostninger

Kunstig intelligens vil føre til hurtigere afgørelser og reducere omkostningerne hos Kammeradvokaten. Læs hvorfor Kammeradvokaten har valgt at være first mover på området, og hvordan kunstig intelligens kan anvendes i advokatbranchen.

Ny teknologi, digitalisering og kunstig intelligens vil forandre mange brancher, og en af de brancher, der bliver udfordret, er advokatbranchen. Computere kan nemlig erstatte den del af det traditionelle arbejde, som handler om research, relevante domme og lovparagraffer. Kammeradvokaten har derfor valgt at være first mover på området, da de ser en række fordele ved den nye teknologi:

- Vores ydelser vil blive meget påvirket af kunstig intelligens. Det er klart, at hvis man kan få en computer til at partshøre folk, sortere i deres svar og lave et udkast til afgørelse, så vil retssikkerheden vinde, fordi man kommer hurtigere frem til en afgørelse, fortæller Tomas Ilsøe Andersen, Managing partner hos Kammeradvokaten.

Vores ydelser vil blive meget påvirket af kunstig intelligens. Det er klart, at hvis man kan få en computer til at partshøre folk, sortere i deres svar og lave et udkast til afgørelse, så vil retssikkerheden vinde, fordi man kommer hurtigere frem til en afgørelse. Tomas Ilsøe Andersen

Kunstig intelligens fører til billigere ydelser

Hurtigere afgørelser er dog ikke den eneste fordel, som den kunstige intelligens kan medføre. Reducerede omkostninger kan ligeledes føre til billigere ydelser til gavn for alle kunder:

- Hvor man før havde et hold af yngre ressourcer, som skal finde opsigelsesvarslet i lejekontrakter og lignende, der kan en maskine gøre det meget hurtigere. Tid er penge, og maskinen vil derfor føre til billigere ydelser, uddyber Tomas Ilsøe Andersen.

Unge medarbejdere skal forbedre den digitale omstilling

Her vil nogle formentlig påpege, at den kunstige intelligens kommer til at nedlægge arbejdspladser. Hos Kammeradvokaten ser man dog massere af arbejdsopgaver til de yngre medarbejdere, og den kunstige intelligens kommer dermed ikke til at betyde nedlægning af arbejdspladser. De unge medarbejdere skal være med til at forberede advokatfirmaet på den digitale omstilling:

- De yngre kræfter er nok dem, som er bedst til at komme på helt nye idéer. Derfor har vi oprettet en digital taskforce, som består af vores yngre medarbejdere. De har til opgave at fortælle os andre, hvor vi kan forbedre processer og lave nye produkter, fortæller Tomas Ilsøe Andersen.

Kort om Kammeradvokaten

Kammeradvokaten / Advokatfirmaet Poul Schmith er et privat advokatfirma, som skræddersyer løsninger til deres kunder inden for stort set alle juridiske rådgivningsområder. Kammeradvokaten blev grundlagt i 1936 af den første privatpraktiserende kammeradvokat, Arne Kemp.

Relateret indhold