Vi rådgiver dig

Blockchain

Blockchain er af mange udråbt, som den største innovation siden internettet. Teknologien er en form for database, hvor dataene ikke kun findes ét sted, men hos alle på blockchain-netværket. På denne måde kan blockchain skabe data med høj troværdighed, som ikke kan forfalskes.

Med blockchain samles dataene på et netværk med flere millioner computere, der kontrollerer, at dataene er korrekte. Derved bliver det også svært for den enkelte computer at snyde med disse data. 

Dataene gemmes i en kæde af blokke, hvor hver blok er låst med en unik kode. Dette gør det svært at ændre data. Dataændringer består i stedet af tilføjelser af nye blokke, og derfor vil det altid være muligt at spore udviklingen. De nye blokke kan blandt andet bestå af handler, overførsler eller et nyt navn på en gæsteliste. Med blockchain er det desuden muligt for deltagerne at godkende transaktioner uden accept fra tredjepart såsom en bank, advokat eller myndighed.  

Blockchain er robust over for ændringer og sikrer data med høj troværdighed. Derfor har blockchain også stort potentiale inden for blandt andet online-identifikation, kontrakter, digitale valgsystemer og meget mere. Et meget kendt eksempel på blockchain er Bitcoin og andre digitale valutaer, som er bygget op på blockchain.  

Relateret indhold