Vi rådgiver dig

Kunstig Intelligens

Kunstig intelligens (AI) omhandler maskiner, der selvstændigt kan træffe beslutninger og på egen hånd udføre opgaver, som ellers kun en menneskehjerne kan udføre.

Selvkørende biler, kræftforskning og helt hverdagsnære googlesøgninger eller brug af gps i bilen. Eksemplerne på teknologiens anvendelse er mange, og potentialet er stort for kunstig intelligens. Særligt inden for sundheds-, transport- og undervisningssektoren vurderes kunstig intelligens at have stort potentiale, men også mange andre brancher har og kan få gavn af teknologiens mange muligheder. 

Kunstig intelligens består af matematiske modeller, som kan repræsentere og simulere aspekter af menneskelig tænkning for herigennem at kunne efterligne aspekterne på en computer eller en anden maskine. Teknologien forventes på sigt at ændre grundlæggende vilkår for måden, vi lever og arbejder på. Derfor fylder etiske og moralske overvejelser også meget inden for teknologiens anvendelsesmuligheder. 

Man skelner mellem to type af kunstig intelligens: Machine Learning og Deep Learning. 

Machine Learning er den mest basale form for kunstig intelligens, men også den mest udbredte. Det består af simple algoritmer, som kan løse opgaver for en, men man skal selv programmere algoritmerne. Derudover kan Machine Learning ikke løse opgaver, som man íkke eksplicit har programmeret den til. Et eksempel på Machine Learning er ansigtgenkendelsesprogrammer, som bl.a bruges af politiet.

Deep Learning fungerer på samme som Machine Learning, men der er en vigtig forskel; Det kan udvikle sig selv. Dog kun til en hvis grad, og det kan tage lang tid. Et eksempel på Deep Learning er oversættelsesværkstøjer, som Google Oversæt.

Line Haaning Anker

Line Haaning Anker

Konsulent

  • Direkte +45 3377 4536
  • Mobil +45 4292 0282
  • E-mail lhan@di.dk

Relateret