07.06.19 Vi rådgiver dig Nyheder

Kom i gang med Augmented Reality (AR), selvom det er svært

Augmented Reality (AR) er udfordrende at komme i gang med, for det kræver helt ny viden og nye kompetencer, som mange danske virksomheder ikke nødvendigvis er i besiddelse af. Chefkonsulent Nicolas Boalth mener, at denne erkendelse er udgangspunktet for, at virksomhederne for alvor kan komme i gang med AR.

AR er en af de seneste teknologier, der er taget i brug i danske industrivirksomheder. Teknologien understøtter den position danske virksomheder allerede er kendt for – kvalitet og fleksibilitet.

Chefkonsulent i DI’s innovationsteam, Nicolas Boalth, har fingeren på pulsen med de nyeste teknologier. Lige nu står AR øverst på dagsordenen, når han besøger danske virksomheder. Samtidig oplever han, at det for mange virksomheder kan være udfordrende overhovedet at komme i gang med AR, fordi teknologien hele 
tiden udvikler sig.

AR-teknologien er let tilgængelig for virksomhederne, men det er stadig svært at komme i gang. Ifølge Nicolas Boalth handler det i bund og grund om at få brudt udfordringen op i mindre dele. Udviklingen går med os, og teknologien bliver dag for dag enklere og mere brugervenlig.

Men hvordan kommer man så i gang med AR? Nicolas Boalth giver tre gode råd til, hvordan danske virksomheder kan komme i gang med AR-teknologien:

1: Erkend, at der er udfordringer i opstartsfasen
Det kan være svært at komme i gang med AR. Men i første omgang handler det om at få prøvet den nye teknologi af. De erfaringer man får, kan bruges til videreudvikling.

Teknologien bruges i dag primært inde for salg og markedsføring, produktion, træning af medarbejdere og servicefunktioner. Salg og markedsføring er et godt sted at starte. Her kan man vise produkter frem på en ny og visuel måde, og det er relativt ufarligt at få erfaringer her. I en produktion kan det være lidt mere kompliceret at teste.

2: Allier dig med andre, der arbejder med AR
Grundlaget for at komme i gang er at finde den rette samarbejdspartner. Samarbejdet omkring AR er ikke anderledes, end når vi udliciterer andre områder som eksempelvis design eller grafisk arbejde.

En god samarbejdspartner kan være en virksomhed, der udvikler software, eftersom en startplatform til AR kan være en mobiltelefon eller en tablet med specialudviklet app’s. Styrken i AR-teknologien er, at næsten alle har eller kan få adgang til en enhed, hvor vi kan installere en app.

Man behøver ikke at eje alle tekniske kompetencer i virksomheden. Det kan være grænseoverskridende, at lade andre virksomheder komme helt tæt på produktionsgrundlaget. Men meget kan løses ved at bruge vellignende figurer som symbol for produktet.

3: Spot en ildsjæl og find et match med en leder, der tror på AR
Ledelsen skal først erkende, at AR er vigtigt. Det skal kombineres med en ildsjæl, der kan bære projektet frem. At finde en ildsjæl, der kan løfte udviklingen af AR-løsninger, kan have mange vigtige funktioner.

Man fastholder kompetencen i virksomheden, man undgår, at nabovirksomheden snupper denne vigtige og kompetente medarbejder, og man holder sig ajour med udviklingen.

  

Fakta

Hvad er Augmented Reality (AR)?
AR er en teknologi, som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuelle data i lyd og billede. Man får et ekstra lag af information, som kan udvide virkeligheden på en eller flere måder. 

Hvad er Virtual Reality (VR)?
VR er en kunstig, computerskabt gengivelse af virkeligheden. Gennem lyd og billede kan du ved brug af VR-briller opleve at være en del af den kunstige virkelighed.