02.10.19 Vi rådgiver dig Nyheder

Partnerskab med NASA hjælper dig til en god nattesøvn

Den gode nattesøvn er uundværlig for vores velbefindende. Hans Erik Schmidt, founder af Quilts of Denmark A/S, havde modet til at tænke anderledes og forfølge en vision om, at Quilts of Denmark skal producere verdens mest innovative søvnprodukter. Han vil skabe en dyne, der skal passe præcis til den individuelle brugers behov, så brugeren hverken fryser eller sveder.

Samarbejde med NASA

Hans Erik Schmidt startede i samarbejde med sin co-forunder Søren Løgstrup med at kontakte flere søvnlaboratorier for at undersøge, hvad der skal til for at skabe den perfekte søvn. Søvnlaboratorierne var meget åbne for at dele deres viden, og hurtig blev det fastlagt, at et af de vigtige fysiske parametre var temperaturen - kroppens temperatur. En optimal søvn kræver en dyne, der kan køle ned og efterfølgende holde en konstant temperatur.

Igennem videnskabelige artikler havde Hans Erik Schmidt fundet ud af, at NASA var den organisation, der vidste mest om, hvordan kroppens temperatur kunne reguleres. I rummet er der store temperatursvingninger mellem skyggesiden og solsiden. NASA havde derfor udviklet en teknologi til astronauternes rumdragt, der kunne sikre, at deres kroppes temperatur ikke svingede mere end én grad, når de var på rumvandring. 

Men hvordan får man kontakt med de rette personer ved NASA? Hans Erik Schmidt var standhaftig og ringede og ringede. Til sidst lykkes det at få kontakt til ingeniørerne, som havde udviklet teknologien, der styrer kroppens temperatur. Ingeniørerne fra NASA var meget åbne over for at dele deres teknologi, og der blev dannet et partnerskab mellem en af NASA’s underleverandører og Quilts of Denmark A/S.

Udvikling af NASA-produkter til almindelige forbrugere

”Det var fantastisk, at NASA var så åben for at samarbejde med Quilts of Denmark A/S, som på daværende tidspunkt kun havde få medarbejdere, mens NASA var en kæmpe organisation. Jeg kan kun anbefale andre virksomheder at tage kontakt til de bedste i verden inden for deres felt”, fortæller Hans Erik Schmidt.

Ifølge Hans Erik Schmidt lykkedes partnerskabet, fordi Quilts of Denmark A/S havde en meget klar definition af, hvad de forventede af partnerskabet. For NASA var det vigtigt at vise, at deres massive investering i udvikling af rumteknologi også kan bruges i udvikling af nye produkter, der kan forbedre livskvaliteten på jorden.

”Samarbejdet var så vellykket, at NASA efterfølgende har tilbudt mig, et nyt og større projekt. I et nyt set-up, skal vi samarbejde om at finde nye anvendelsesmuligheder for nogle af deres nøgleteknologier. Dette skal være i industrier, der arbejder med fredelig formål, og hvor der vurderes at være et godt vækstpotentiale”, fortæller Hans Erik Schmidt og afslutter:

”Det nye samarbejde vil helt sikkert skabe flere spin-off virksomheder og produkter. Vi har samlet et hold af eksperter og er kommet godt fra start. De første partnerskaber og virksomheder vil blive startet inden for det første år”.

På DI’s innovationskonference kommer Hans Erik Schmidt og fortæller om partnerskabet med  NASA og deler ud af sine erfaringer.

Relateret