Cases

Gå på opdagelse i en række cirkulære forrentingsmodeller indenfor flere sektorer. Mød blandt andet forretningsmodeller indenfor product-as-a-service, cirkulære leverandørkæder, produktlivsforlængelse og materiale genanvendelse.

GH Form Aps - Gade- og parkudstyr, der gør byen grønnere

GH Form er et familieejet jernstøberi, grundlagt i 1918. GH Form har et mål om, at der anvendes genbrugsmateriale til at fremstille deres støbejern, der kan indgå 100 procent i en genbrugscyklus ved bortskaffelse.

Troldtekt A/S – Akustikplader for den miljøbevidste forbruger

Siden 1935 har Troldtekt udviklet akustikplader, hvor sundt og miljøvenligt indeklima sættes i højsædet. Alt affald fra produktionen kan enten anvendes i en komposteringsproces eller indgå som råvarer i ny cement.

Fischer Lighting ApS – Lamper, der reducerer plast i verdenshavene

Fischer Lighting, 3XN/GXN og Plastix har skabt en af verdens mest cirkulære og bæredygtige lampeserier, Fischer Family. Lamperne består af gamle lysarmaturer og opslidte fiskenet, hvilket reducerer CO2 i atmosfæren og plast i havet.

KLS PurePrint A/S – Måske verdens grønneste trykkeri?

Siden 2007 har KLS PurePrint kunne tilbyde tryksager og emballager, der er bionedbrydelige, og hvor der ikke er blevet tilsat skadelige kemikalier og tungmetaller.

Elysium Nordic ApS – Pyrolyse kan skabe ny værdi af udtjente dæk

Fra 2021 kommer Elysium Nordic til at genvinde 9.000 ton carbon black fra 30.000 ton udtjente dæk, hvilket vil give en årlig CO2 reduktion på 24.000 ton.

Refurb ApS - Når vi udnytter IT-udstyrets fulde potentiale

Refurb er en dansk virksomhed, der køber, ‘refurber’ (renoverer) og sælger brugt elektronisk udstyr til offentlige og private kunder, så levetiden på computere, tablets og smartphones forlænges.

Re-Match A/S - Løsningen på et overset affaldsproblem

Som de første i verden har danske Re-Match udviklet en separeringsproces, der gør det muligt at genbruge 99% af nedslidt kunstgræs fra fodboldbaner, golfbaner, legepladser og mere.

Lendager Group ApS - Cirkulær arkitektur

Lendager Group har specialiseret sig i at levere cirkulære løsninger til fremtidens bæredygtige byer og bygninger.

Dell A/S - PC as a service

Dell gør mere end bare at skabe miljøvenlige produkter og enkeltstående CSR initiativer. Hos Dell bliver bæredygtighed inkorporeret i hele produktets livscyklus – fra design til genanvendelse.

GXN A/S - Fremtidens bæredygtige byggeri

GXN er en dansk innovationsvirksomhed specialiseret i at udvikle og implementere grønne og innovative løsninger inden for arkitektur og design. GXNs opgaveportefølje spænder bredt fra design og byggeopgaver, til forskningsprojekter og eksternt konsulentarbejde.

OPICON A/S – Vaskeanlæg sikrer genbrug af sand og gylle til biogas

OPICON leverer miljøtekniske løsninger til landbrug både i Danmark og i udlandet, når sandholdig gylle skal behandles.

KALK A/S - Genanvendelige mursten

KALK A/S blev etableret i 1976 ud af et behov for kalkprodukter af høj kvalitet til restaurering og vedligeholdelse af kulturhistoriske bygninger. Virksomheden har fokus på genanvendeligt og åndbart murværk. KALK A/S er blevet tildelt et Cradle to Cradle Gold certifikat på deres produkter, som skal være med til at fremme deres strategi om 100 procent genanvendeligt murværk.

Fischer Lighting ApS - Cirkulær belysning for alle pengene

Den danske virksomhed, Fischer Lighting, har gjort det lettere og billigere at opdatere gammel belysning til ny og miljøvenlig LED teknologi med deres patenterede LED-retrofit metode.

BILA A/S - Robotter som service

BILA er totalleverandør inden for automatiseringsløsninger med industrirobotter og eksperter i produktionsoptimering. BILA udlejer flere og flere modulopbyggede robotter, som nemt kan repareres, opgraderes eller genbruges hos nye kunder i fremtiden.