09.04.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Danske løsninger sætter retningen for den grønne omstilling i USA – Se eller gense DI’s US Climate Action Week event

I forbindelse med Bidens Leaders Summit, afholdt DI i samarbejde med ROCKWOOL International – og som del af US Climate Action Week – et virtuelt og transatlantisk event for at kaste lys over debatten om byggesektorens rolle i den grønne genopretning af økonomien og den grønne omstilling i USA.

USA's nye klimaambitioner 

Med Præsident Biden ved roret har USA for alvor sat klima på dagsordenen. Allerede på sin første dag annoncerede Biden, at USA formelt ville genindtræde i Paris-aftalen, som tidligere præsident, Donald Trump, havde meldt USA ud af fire år forinden.

Ud over USA’s genindmelding i Paris-aftalen har Biden også præsenteret en ny plan, hvor der er afsat 2.000 milliarder dollar til infrastruktur og den grønne omstilling. For at vise, at han mener alvor, inviterede Biden 40 verdensledere ind, heriblandt Danmark, til Leaders Summit on Climate for at tale om de presserende klimaudfordringer, verden står overfor, hvilke tiltag der skal sættes i spil, og hvilke økonomiske fordele der er ved en grøn fremtid.  

I forbindelse med Leaders Summit annoncerede Climate Group – en international non-profit organisation – US Climate Action Week. Ugen fandt sted for første gang den 19.-23. april 2021 og fungerede som en platform for mere end 100 internationale events.

DI's US Climate Action Week event

DI deltog i US Climate Action Week og afholdt i samarbejde med ROCKWOOL International eventet ’Build Back Greener – Green Recovery Strategies for the Building Sector’. Her diskuterede amerikanske og danske eksperter på tværs af byggesektoren, hvilke strategier der skal til for at løfte innovation og offentlig-private partnerskaber for at skabe grønne job og hjælpe USA med at nå dets 2030-klimamål.

Eventet fandt sted den 20. april og du kan nu gense hele webinaret HER, hvor du kan høre talerne fra bl.a. ROCKWOOL International, VELUX, New York Energy Research and Development Authority (NYSERDA), New York City Economic Development Corporation (NYCEDC) og C40 Cities give deres bud på grønne genopretningsstrategier for byggesektoren i USA.

Gense DI's US Climate Action Week event

HER
Mille Munksgaard

Mille Munksgaard

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4631
  • Mobil +45 2077 0611
  • E-mail mimu@di.dk

Relateret indhold