Tyskland

DI har været tilstede med et kontor i Tyskland siden 2019. Sidenhen har kontoret assisteret godt hunderede danske virksomheder på det tyske marked.

Sådan hjælper vi jer i Tyskland

DI's tyske kontor ligger i München, den rige del- og fristat Bayern, og dækker hele Tyskland igennem vores medlemmers aktiviteter og via et særdeles stærkt netværk både i nord og syd.

Alt afhængigt af, hvilket stadie virksomheden befinder sig på, kan DI Tyskland bistå med effektiv rådgivning og værktøjer. Dette involverer bl.a. at bistå medlemsvirksomheder med kompetent viden om markedet og ved udarbejdelse af branchespecifikke markedsrapporter samt vækstanalyser, relevant rådgivning omkring strategi og "go-to-market"-taktik, selskabsetablering og Interim Management m.v. på aftalte vilkår med vores medlemmer. Vi står til rådighed uanset om virksomheden er etableret på markedet eller skal i gang med eksport til Tyskland.

Vi starter typisk op med en afklarende samtale om jeres behov og udvider derefter med konkret rådgivning inden for:

  • Markedsindsigt og valg af geografi
  • Positionering og markedsføring
  • Identificering af partnere og ansættelse af medarbejdere
  • Selskabsetablering og myndighedskontakt
Foto: Getty

Vi udbyder disse ydelser

Strategisk Rådgivning & Analyser

DI er Danmarks internationale erhvervsorganisation. Sammen med danske virksomheder skaber vi en verden i vækst og balance.

Den strategiske tilgang og forberedelse til det tyske marked er en del af succesen for vores eksportvirksomheder.

Dette arbejde starter typisk med vores internationaliseringseksperter i København og udvides ved inddragelse af kontoret i Tyskland, hvor vi har samlet erfaringer og indsigt i selve markedet.

Som marked er Tyskland meget stort, og der er fordele i at foretage en grundig foranalyse baseret på markedsdata, værdibaseret kundesegmentering, geografiske placering og tilpasse værdibegreber samt kommunikation til det tyske marked og målgruppen.

Kontakt os gerne for at høre nærmere omkring det strategiske rådgivningsarbejde, som skaber det bedste beslutningsgrundlag for jer og sikrer, at tilgangen til det tyske marked sker på de rigtige forudsætninger og på de bedste betingelser.

Etableringsservice

Formkrav til etablering af selskab i Tyskland adskiller sig fra det danske og derfor er det vigtigt at have den rigtige partner ved sin side i denne del af processen.

Vi har stor erfaring i selskabsetableringer, og vi har via vores stærke partnernetværk adgang til dygtige advokater, skattespecialister og bankforbindelser, som sikrer det rigtige setup for jeres datterselskab.

Med adresse, telefonnummer, fleksible kontor/møde faciliteter i München får virksomheden et særdeles stærkt setup fra start og assistance, hvor vi behandler alle indgående henvendelser og papirforhold på jeres vegne.

I forlængelse af denne mulighed kan vi også overtage lønningsbogholderiet, da dette adskiller sig fra det danske system.

Vi kan endda administrere løn for tyske ansatte, også selvom I ikke har etableret et tysk datterselskab.

Interim Directors & Officers

Etablering af selskab i Tyskland kræver en del af den danske ledelse bl.a. skal man forstå det juridiske grundlag og få kendskab til hæftelsesproblemstillingen. Det skal også nævnes at registrering og ændringer i selskabet oftest kræver fysisk fremmøde.

Vi tilbyder vores medlemmer en Turn Key-løsning, hvor vi indtræder i disse forhold på vegne af vores medlemmer på Interims D&O's aftale eller på fuldmagtsvilkår. Dermed er du som virksomhed repræsenteret af Danmarks stærkeste internationale organisation - også i Tyskland.

Alle vores Interims D&O-aftaler indeholder og følger klare governance- og complianceregler således at du som virksomhed trygt kan fokusere på salg og leverancer.

Indsættelse af vores direktør i et tysk selskab i etablerings- og opstartsfasen sparer medlemsvirksomheden for den fysiske tilstedeværelse over for de tyske myndigheder, hvilket sparer tid og ressourcer.

Interim D&O kan også være aktuelt, hvor I mangler en anden nøglefunktion i en periode.

Rekruttering

En succesfuld rekrutteringsproces i udlandet kræver, at to specifikke nøglekriterier opfyldes. Begge er en del af DI Tysklands kerneekspertise:

  1. Brancheindsigt - vi forstår jeres virksomhed og branche
  2. Lokal indsigt - vi kender til de lokale forhold og rekrutteringsprocessen i Tyskland

DI Tysklands konsulenter har erfaringer med international Search & Selection og er samtidig jeres partner ved onboaringprocessen - uanset om det er jeres nye salgsdirektør eller ingeniør til det tyske marked, og om I vælger en Shared Office-løsning med vores Rep. Office i München.

Vores tilstedeværelse i Tyskland vil forenkle processen idet vi omfavner kommercielle kulturforskelle og derved sikrer, at udvalget af kandidater matcher de formelle og personlige krav til stillingen på tværs af grænsen.

Shared Office (upcoming 2021)

Vi tilbyder Shared Office-kontorpladsmulighed efter sommeren 2021, hvor dine medarbejdere kan få adgang til vores skalerbare og fleksible kontofaciliteter.

I forlængelse af denne mulighed kan vi også overtage lønningsbogholderiet, da dette adskiller sig fra det danske system.

Vi kan administrere løn for tyske ansatte, også selvom I ikke har etableret et tysk datterselskab.

Projektpartner

Udover at være DI's repræsentation i Tyskland, så indgår vi i en række projekter med fokus på eksportfremstød sammen med partnere fra dansk og tysk side.

Dermed er DI Tyskland oplagt samarbejdspartner, hvor vi tilbyder en 'boots-on-ground' i forhold til projektets interessenter. Vi rådgiver deltagende virksomheder og organisationer inden for forskellige brancher og med forskellige udgangspunkter; både de etablerede og dem, som ønsker at starte op på det tyske marked.

Dermed er DI Tyskland engageret i en række Private-Public-Partnerships med en klar målsætning om at fremme eksportmulighederne for deltagende danske virksomheder og inden for relevante temaer som bæredygtighed, innovation og grøn omstilling/energi.


Nuværende projekter:

Access Cities München - Industriens Fond

Læs mere

German-Danish Innovation - Interreg-projekt

Læs mere

Kontakt DI i Tyskland

Ridlerstraße 31, D-80339 München

Telefon:+49 151 4252 9000
Åbningstider:

Se kontor
Robert P. Perz

Robert P. Perz

Director, Germany

  • Direkte +45 3377 3380
  • Mobil +45 4252 9000
  • E-mail ropp@di.dk

Relateret