Den nye regering er sat på Christiansborg.

Folketinget
27.06.19 Vi rådgiver dig Nyheder

To forslag om arbejdsmiljø fra den nye regering

Den nye regering har videreført den brede aftale om en ny og forbedret arbejdsmiljøindsats, som blev vedtaget på tværs af partierne kort før valget.

Kort før valget blev udskrevet, blev der indgået en bred aftale i Folketinget om arbejdsmiljø. Derfor var det som forventet, at der i aftalen mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten for den nye regering ikke er meget med om arbejdsmiljø.

Øgede bevillinger til Arbejdstilsynet og forhøjet erstatning ved arbejdsskader 

Det er en del af aftalen, at en ny regering vil forbedre arbejdsmiljøet ved at afsætte flere permanente midler til Arbejdstilsynet og forhøje erstatningssummerne ved arbejdsskader.

DI mener

DI er tilfreds med fokus på mere permanente bevillinger til Arbejdstilsynet. Derimod mener DI ikke, at der er behov for at forhøje erstatningerne i arbejdsskadesager. I stedet er der behov for en reform af arbejdsskadesystemet.

 

Anders Just Pedersen

Anders Just Pedersen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3686
  • Mobil +45 2949 4549
  • E-mail ajp@di.dk
Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.