Virksomheder må gerne udskyde valg af arbejdsmiljørepræsentanter i forbindelse med corona pandemien.

Foto: Getty Images
24.03.20 Vi rådgiver dig Nyheder

Valg til AMO kan udskydes

Man må undlade at afholde valg til arbejdsorganisationen, selv om man overskrider tidsfristen på to år. Se også Arbejdstilsynets andre "corona-vejledninger".

Arbejdstilsynet har beskrevet, at virksomheder må undlade at afholde valg til arbejdsorganisationen i øjeblikket, selv om man overskrider tidsfristen på to år.

Arbejdstilsynet beskriver vilkårene sådan:

Virksomhedens arbejdsmiljørepræsentant kan fortsætte i funktionen, indtil det - i lyset af Coronasituationen - bliver muligt at afholde valg. Det gælder også, selv om fristen på 2 år overskrides.

Hvis der ikke er en arbejdsmiljørepræsentant i virksomheden, og valget havde til formål at finde en arbejdsmiljørepræsentant, fungerer arbejdslederen og formanden alene, indtil de ansatte på et senere tidspunkt kan vælge en arbejdsmiljørepræsentant. Det er dog en betingelse, at valg af arbejdsmiljørepræsentant i så fald sker så snart, det er muligt.

Anders Just Pedersen

Anders Just Pedersen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3686
  • Mobil +45 2949 4549
  • E-mail ajp@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.