Nyheder og gode historier

Mød alle de virksomheder, der uddanner med stolthed

Flere studenter og EUX’ere til plastmageruddannelsen

40 plastmagerlærlinge er netop nu under uddannelse hos LEGO. Hovedparten af dem har enten en gymnasial baggrund eller er i gang med at tage en EUX-uddannelse, og planen er at rekruttere endnu flere studenter fremadrettet.

’Årets Elev’ baner vejen for elev nr. 2 og nr. 3

Nicolai Krathus har både studenterhue og titlen som Årets Elev i Nordjylland – og så har han åbnet døren for flere elever i transportfirmaet Silvasti. Hør ham og speditionselev Victor Mortensen fortælle om deres uddannelsesvalg og daglige arbejde i videoen:

Lærlinge er en vigtig del af vores DNA

Ejner Hessel A/S har eksisteret i 53 år og i al den tid har lærlinge været en central del af virksomheden. Faktisk er hele 10 pct. af medarbejderstaben lærlinge og op mod 90 pct. fastansættes efter endt uddannelse.

Fra Hf-student til murerlærling

Studenterhuen var knap nok landet på Malenes hoved, før skabertrangen kriblede i fingrene. Derfor gik hun kort tid efter i lære som murer, men hun anser ikke sin HF som tidsspild. Tværtimod.

24 år med lærlinge på værkstedet

Malte Gormsen uddanner om nogen med stolthed. Gennem firetyve år har han uddannet fremtidens møbel-, maskin- og bygningssnedkere og sat et solidt aftryk i de unge mennesker.

Uddanner lærlinge til det uforudsete

Metro Service uddanner lærlinge inden for otte forskellige erhvervsuddannelser. En af dem er den nye uddannelse automatikteknikker, som Mikkel og Otto er i gang med, og hvor ikke to dage er ens.

DI’s medlemmer uddanner med stolthed!

På tværs af brancher og fag står DI’s medlemmer sammen om at uddanne fremtidens faglærte. De sikrer, at de stolte håndværkstraditioner videreføres og udvikles. Det er derfor vi siger, at DI’s medlemmer uddanner med stolthed.

Byggeboxen til Kulturnatten

Kom og besøg Byggeboxen i Industriens Hus til Kulturnatten

Grundfos 3D-printer fremtiden grøn

Kasper Mortensen er industriteknikkerlærling hos Grundfos. Hør ham fortælle, hvordan 3D-print effektiviserer processer og formindsker spild.

Multicut sikrer lærlinge til Industri 4.0

Mød de to industriteknikkerlærlinge Niels og Thomas, der fortæller om deres arbejde med at programmere og fremstille vidt forskellige emner lige fra kampfly-dele til vindmølleturbiner.

Byggeriet bygger på 3D-tegninger

I fremtidens byggeri spiller både lærlinge og 3D-tegninger en afgørende rolle. Det ved de i NCC, hvor de gør brug af begge i arbejdet med at opføre en ny genbrugsplads i Helsingør.

Smeden anno 2021

At være smed i dag kræver fingersnilde, sans for formgivning, rumlig forståelse og ikke mindst evnen til at læse, forstå og tegne 3D-arbejdstegninger. Alt det fremtidens industri efterspørger.

Verdens Vildeste Brobyggere #1

Mød Matthias som er tømrerlærling hos H. Juel Mikkelsen fra Skjern, og deltager i Verdens Vildeste Brobyggere.

Verdens Vildeste Brobyggere #2

Julius er tømrerlærling hos Børge Jakobsen fra Næstved, og deltager i Verdens Vildeste Brobyggere

Verdens Vildeste Brobyggere #3

Tømrerlærlingen Anders fra TL Byg i Aalborg deltager til Verdens Vildeste Brobyggere 

Fra kokkeelev til køkkenchef

I virksomheden Coor gør de rigtig meget ud af at uddanne deres ufaglærte medarbejdere. En af dem er Tania Damsgaard Camara, der droppede vikarjobbet for at blive kokkeelev i FOOD by Coor. I dag er hun køkkenchef med svendebrev og medarbejderansvar.

Lhoist Faxe Kalk satser på voksenlærlinge

Hos Lhoist Faxe Kalk er 33 % af medarbejderne over 60 år. Der har derfor været behov for at rekruttere nye medarbejdere – særligt voksenlærlinge har været efterspurgte, da de allerede ved, hvad det til sige at være på en arbejdsplads.

Kom til netværksmøder med andre lærlingeansvarlige

Hvordan vælger lærlinge læreplads, og hvordan sikrer I som virksomhed et godt uddannelsesforløb? Hvem er de unge, og hvad er vigtigt for dem?

Ta’ Quick-Quizzen og vind lækkerier!

Hvor mange unge over 25 er i gang med en uddannelsesaftale pr. 1. april 2021?

Industriteknikerne – Danmarks største mangelvare?

Den højteknologiske udvikling buldrer afsted i Danmark, og det skaber efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft. Særligt industriteknikere er populære blandt arbejdsgiverne, da de kan producere alt fra pumper over vindmøller til robotter og motorer.

8.b fra Frydenhøjskolen på reportage hos Skou Gruppen

Skou Gruppen havde fredag besøg af 8.b fra Frydenhøjskolen i Hvidovre på byggepladsen ved Bytoften 29. Her er Skou Gruppen i gang med en gennemgribende renovering og forvandling af to ældre bygninger, der skal blive til topmoderne rammer for børn i daginstitutionen Bytoften.

Skuemestrene former fremtidens faglærte

Smedemester Steen Carmel brænder for at præge uddannelserne og forbedre de unges læretid. Derfor har han været skuemester i 16 år. Hør ham fortælle om, hvad det kræver at være skuemester, og hvorfor man skal engagere sig.

Allerstørste motivation for mig er at se elevernes begejstring

Som skuemester skal vi indgyde ro, så de unge kan yde deres bedste, skabe et godt produkt og være stolte af dem selv.

Vigtigst er det, at lærlingen kan vise det bedste af sig selv

For Ulrik er skuemesterens vigtigste opgave at møde lærlingen i øjenhøjde, så de kan præstere deres bedste og samtidig få en god oplevelse.

DI søger skuemestre

Kunne du tænke dig at engagere dig i fremtidens faglærte, så bliv skuemester/censor på en erhvervsuddannelse.

Fremtidens it-hajer kommer fra Data og Kommunikation

Landet over efterspørger virksomheder medarbejdere, der kan løse udfordringer indenfor computere, servere og programmering. Det kan elever fra data og kommunikation.

Ta' Quick-Quizzen og vind lækkerier!

325, 431 eller 547?

DI søger skuemestre

Katrine Dichmann Christophersen

Katrine Dichmann Christophersen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4649
  • Mobil +45 2949 4678
  • Send e-mail  
Kristian Hougaard Frederiksen

Kristian Hougaard Frederiksen

Konsulent

  • Direkte +45 7216 0205
  • Mobil +45 2871 2542
  • Send e-mail