18.02.21 Vi rådgiver dig Blog

Ejerleder skabte vækst under corona med 3 værktøjer

Ejerleder Kim Pedersen fra Snedkermester Arne Pedersen A/S nægter at lade sig slå ud af coronakrisen. Virksomheden bruger 3 værktøjer til at udvikle sig ud af krisen.

Foto: Snedkermester Arne Pedersen A/S

Lad os slå det fast fra starten: corona-pandemien er udfordrende, har betydet store ændringer i vores samfund og slider på vores behov for at være i kontakt med andre. Det anerkender vi fuldt ud. Samtidig er der meget, man som leder kan gøre for at påvirke udfaldet.

Under krisen har vi lært af forskning såvel som praksis, at der er tre gode råd, man som virksomhedsledelse bør følge:

  • Strategi – Prioritér, at du som leder fortsat underbygger formål og virksomhedens retning
  • Ledelse – Styrk den involverende ledelse
  • Medarbejdere – Tag højde for medarbejdernes individuelle behov

De seneste uger har vi besøgt flere medlemmer og lyttet til ejerlederen i Snedkermester Arne Pedersen i Greve. Her har ejerlederen konkrete bud på netop hvordan, de har arbejdet med de tre ledelsesråd under coronaen. 

Lagde fokus på en klar strategi 

Ejerleder Kim Pedersen fortæller følgende om deres strategiarbejde: 

– I krisens første måneder blev det langsigtede strategiarbejde sat på pause og i tæt samarbejde med bestyrelsen lancerede vi en ni-punkts kriseplan og en 2020-fokusstrategi. Det, at vi skabte en kortsigtet plan og en fokusstrategi var med til booste organisationen frem til oktober, hvor resultatet fra medarbejdertilfredshedsmålingen fortsat viste øget engagement. Derfra gik luften lidt ud af ballonen og i samarbejde med bestyrelsen satte vi nu hårdt ind på, at afløse krise strategien med en egentlig 2023 strategi.

– Det har været et stort arbejde både at håndtere driften, krisen og det langsigtede strategiarbejde, men vi tror 100% på at vi med fokus på strategisk retning, formål, samhørighed til kunder og medarbejdere kan fastholde medarbejdernes høje engagement, mens der er rivende travlt i byggebranchen, fortæller Kim Pedersen.

Det er tydeligt at den vedvarende strategiske udvikling og arbejdet med at udbygge Snedkermester Arne Pedersen´s formål, har en stor del af æren for at medarbejderne trives – også under corona pandemien. Sideløbende har ledelsen arbejdet med at fastholde samhørigheden via interne, sociale medier hvor der deles korte videoer og der er afholdt kreative julearrangementer som lever op til corona restriktioner. I næste uge får alle medarbejdere en folder med 2023 strategien samtidig med at ledelsen deler en video omkring virksomhedens strategiske formål.

Igennem hele 2020 har virksomheden fået sparring fra DI Ledelse og Virksomhedsudvikling omkring grøn omstilling og bæredygtighed. I løbet af de kommende måneder starter Kim Pedersen op med et yderligere skræddersyet forløb i DI,  hvor der tilbydes lederudvikling til de omkring 20 mellemledere. 

   

Ejerleder Kim Pedersen, Snedkermester Arne Pedersen
Jeg accepterer simpelthen ikke at corona-udbrændthed skal få lov til at komme på tværs – i stedet udvikler vi os ud af krisen. Ejerleder Kim Pedersen, Snedkermester Arne Pedersen

Tiden er til det lange, seje træk

Med indspil fra ledelsesforskning og fra ejerlederen i byggebranchen, er der ingen tvivl om, at selv om coronaen slider på os alle, så har du som leder fortsat stærke kort på hånden.

Hold gejsten oppe. Bliv ved med at styrke virksomhedens og medarbejdernes formål, udbyg din ledelsesevne til at arbejde med øget samhørighed også selv om vi er fysisk adskilt, og hav fokus på at udvikle virksomheden og dine medarbejdere.

Vi anerkender at coronaen har mange ulemper, men med solid ledelsesindsats er der fortsat rig mulighed for at holde gejsten oppe.

   

SMV DAGEN 2021

Hvordan styrker du din forretning til fremtiden? 

Svaret på dét søger vi i fællesskab på SMV DAGEN - DI's årlige konference dedikeret til Danmarks små og mellemstore virksomheder.

Tilmeld dig her.

Peter Larsen

Peter Larsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4826
  • Mobil +45 2148 0080
  • E-mail plar@di.dk

Relateret indhold

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter