31.03.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Le Gammeltoft: Bestyrelsesarbejdet inspirerer mig

CEO og founder af det digitale medie Heartbeats, Le Gammeltoft, er med i DI’s Women on Board-database. Hun oplever, at bestyrelsesarbejdet både giver hende inspiration til sit eget arbejde som virksomhedsejer, og at hun samtidig kan bidrage med nye perspektiver i bestyrelseslokalet.

Du har ønsket at stå som bestyrelseskandidat i Women on Board-databasen, hvorfor?

Det har jeg af to grunde: for det første er jeg personligt der i min karriere og i min egen virksomhed, hvor jeg har fået frigjort noget tid. I de første par år, hvor jeg byggede min virksomhed op, var jeg meget presset, fordi man har så mange hatte på som iværksætter. Nu har jeg tiden og energien til at bruge min erfaring i andre virksomheder. For det andet er ligestilling i det danske erhvervsliv et fokusområde for mig. Jeg synes, det er vigtigt, at vi angriber ligestilling på alle niveauer, lige fra hvordan vi klæder vores børn på til at komme ud i erhvervslivet, til hvordan vi får flere kvindelige CEO’s, iværksættere og bestyrelsesmedlemmer. Når DI tager initiativ til Women on Board, vil jeg selvfølgelig gerne være med i kartoteket. Det er et stærkt signal at sende, at der er så mange stærke kandidater til bestyrelsesposterne. Der er virkelig mange dygtige kvinder derude.

Hvad er du særligt dygtig til – hvad kan du særligt bidrage med i en bestyrelse?

Der er selvfølgelig en masse erfaring, jeg kan trække på, efter jeg har skabt min egen virksomhed. Jeg er rigtig stærk til branding, strategi, kommunikation, PR og vækst. Derudover er forretningsudvikling jo mit hovedområde i min egen virksomhed nu. Det handler om at blive ved med at være dygtig til at se de nye huller i markedet – hvor er vi på vej hen, hvordan bevæger markedet sig, hvad skal man som virksomhed sørge for at være med på, for ikke at sakke bagud? Det kan ikke nytte noget, at man har lavet en god virksomhed og så sidder og læner sig tilbage i sædet. Man skal blive ved med hele tiden at være OBS på, hvordan markedet udvikler sig, og hvordan virksomheden skal udvikle sig.

Hvad er det mest givende ved at være bestyrelsesmedlem?

Jeg synes, det er fantastisk at få lov til at bruge sin erfaring og sine evner til at hjælpe andre og andres virksomheder. Det giver også en mulighed for at gå ind i en virksomhed og se den udefra, i stedet for altid at skulle arbejde i sin egen. Med mit blik kan jeg hjælpe en founder, bestyrelse eller ledelse til at finde ud af, hvordan vi får virksomheden videre. Det er sindssygt inspirerende. Én ting er, at jeg synes, det er fantastisk at kunne hjælpe ved at se virksomheden med et andet perspektiv, men jeg tager jo også noget tilbage til min egen virksomhed, og i mit eget virke som CEO og founder. Jeg synes, at det er rigtig stærkt, at man kan inspirere hinanden og hjælpe hinanden på den måde.

Hvad vil – efter din mening – være den største driver for at få flere bestyrelsesmedlemmer, der er kvinder?

I mine øjne er det rigtig vigtigt, at vi også begynder at se på, at en bestyrelse skal sammensættes af forskellige former for bestyrelsesmedlemmer med forskellige erfaringer og evner. Jeg er ikke en finansprofil, men til gengæld er jeg rigtig stærk på noget andet. Den sammensætning af fagligheder, hvor der selvfølgelig skal være nogen finansstærke og jurastærke, men hvor der også er behov for andre kompetencer – f.eks. kommunikation, forretningsudvikling og kreativt iværksætteri – det tror jeg vil rykke noget for, at der også kommer flere andre typer, blandt andet flere kvinder, ind i bestyrelserne.

Og så synes jeg faktisk, at vi er der, hvor vi skal til at snakke om kvoter. Det er ikke så populært at sige, men jeg tror, der er rigtig mange kvinder, der selv har sagt ”vi vil ikke have kvoter, for vi vil selvfølgelig ikke ind i en bestyrelse pga. en kvote”, som faktisk er ved at ændre mening nu, fordi der ikke er sket nok. Når det fortsat rykker sig så langsomt, tror jeg, at kvoterne kan være med til at gøre en forskel, om ikke andet, så i en periode.

Hvem/hvad inspirerer dig?

Jeg er simpelthen så heldig, fordi jeg får lov til at møde så mange dygtige mennesker hver dag, som inspirerer mig. Det er både dem, der har lavet virksomheder, som er blevet kæmpestore og bæredygtige unicorns. Det er så fantastisk at se, hvor ambitiøse mennesker, der er derude. Jeg bliver vildt inspireret, når sådan nogen som Jesper Theil, der har lavet Soundboks, i gymnasietiden beslutter sig for at ville lave verdens bedste højttaler sammen med sine venner, som så bliver en kæmpe virksomhed, der er gået internationalt nu. Det er simpelthen så stærkt.

Jeg har også unge kvinder, der kommer op til mig og virkelig gerne vil søsætte deres ideer, men som er nervøse for det der med, hvordan de skal kunne have en familie. Deres gåpåmod inspirerer mig.

Fakta

Navn: Le Gammeltoft 

CEO og Founder af Heartbeats, siden 2014

Tidligere bl.a.: radiovært, pladeselskabsejer, DJ

Bestyrelsesposter:

Ny bestyrelsespost offentliggøres snarest

Sidder i Advisory board for La Roar

Tidligere i bestyrelsen for Pumpehuset og Strøm Festival

Relateret indhold

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter