Kvalifikationsløn

I et kvalifikationslønsystem kan virksomheden  indgå aftaler med medarbejderen om, at lønnen skal være afhængig af medarbejderens kvalifikationer.

Hvad er et kvalifikationslønsystem:

I et kvalifikationslønsystem aflønnes den enkelte medarbejder i forhold til medarbejerens kompetencer og/eller opnåede og tillærte kvalifikationer. Et kvalifikationslønsystem fastsætter den individuelle løn pr. time eller måned.

Et kvalifikationslønsystem kan medvirke til at forbedre medarbejdernes kompetencer således, at virksomheden på længere sigt vil være bedre rustet til at få løst sine opgaver. 

Eksempel lokalaftale

overenskomst grundlag

Aftaler om lønsystemer skal indgås i overensstemmelse med gældende overenskomst. I Industriens Overenskomst findes reglerne i § 22 og § 23. Aftaler om lønsystemer indgås normalt i henhold til overenskomstens regler om lokalaftaler. Reglerne om lokalaftaler finde i Industriens Overenskomst § 8. I fællesoverenskomsten mellem DIO II og 3F findes reglerne om produktivitetsfremmende lønsystemer i § 7 og i overenskomsten mellem ATL og 3F findes bestemmelsen i § 8. I Træ- og møbeloverenstkomen mellem Træ- og møbelindustrien findes reglerne om produktivitets fremmende lønsystemer i § 22.

Skabeloner

Blanket til Anmodning om besøg af lønkonsulenter

Anmod om lønkonsulenter

Se også

Nils Kaasing

Nils Kaasing

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3313
  • Mobil +45 2949 4625
  • E-mail nik@di.dk

Relateret indhold

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter