Fraværsstatistik

Læs DI's statistik for fravær eller skræddersy din egen fraværsstatistik.

Om fraværsstatistikken

Det er bestemt ved lov, at der årligt skal udarbejdes en generel fraværsstatistik, som både dækker den private og offentlige sektor. Statistikken skal medvirke til at skabe et oplyst grundlag for virksomhedernes fraværsindsats.

Det er muligt at hente DI's fraværspublikation eller skræddersy en fraværsstatistik i NetStat.

Fraværsstatistikken dækker sygefravær, barns første sygedag, sygeorlov og andre former fra fravær.

Datagrundlag og deltagelse

Datagrundlaget er det samme og bygger på en årligt indberetning til Dansk Arbejdsgiverforening (DA). Deltagelse i fraværsstatistikken er frivillig. Registreringen af fraværsdata er obligatorisk for en stikprøve af virksomheder.

På DA området udpeges årligt 1.300 virksomheder via en stikprøve. Disse virksomheder pålægges en obligatorisk registrering af fraværsdata.

Frivillig deltagelse

Det er muligt at deltage frivilligt. De deltagende virksomheder får til gengæld for ulejligheden adgang til en særlig service, hvor virksomhedens egne fraværstal benchmarkes med det gennemsnitlige fravær for andre virksomheder i samme branche. Indberetningen skal for hver medarbejder indeholde oplysninger om fraværsårsager, fraværets omfang og fraværsperioder. Kontakt netstat@di.dk, hvis I ønsker at deltage frivilligt.

Mine fraværsstal i NetStat

Det er muligt at skræddersy sin egen fraværsstatistik i onlineværktøjet NetStat. I NetStat kan du som betroet medarbejder få adgang til at se virksomhedens egne fraværsstal. Adgangen til virksomhedens egne tal er strengt personlig, og du skal have et tilsagn fra virksomhedens øverste ledelse for at blive oprettet som betroet bruger foruden din brugerprofil til di.dk. Du kan få adgang ved at udfylde tilmeldingsblanketten her.

Statistikker

Hent og læs

Fraværsstatistik
Michael Eliasen

Michael Eliasen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4756
  • Mobil +45 5213 2370
  • Send e-mail  
Michael Markman

Michael Markman

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4590
  • Mobil +45 2263 4952
  • Send e-mail  

Relateret indhold

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter