Arbejdsmiljøet er et meget reguleret område i Danmark og EU.

06.01.20 Vi rådgiver dig Nyheder

Skærpede bøder og gebyr ved opfølgningstilsyn indgår i ændringen af arbejdsmiljøloven

Arbejdsmiljøloven ændres, som følge af partiernes aftale om en styrket arbejdsmiljøindsats. Flere forhold kommer til at påvirke virksomhederne.

Der er vedtaget et lovforslag om ændring af arbejdsmiljøloven mv. den 19. december 2019. Ændringerne er en del af den aftale, som en række partier indgik i april 2019 om at styrke arbejdsmiljøindsatsen. Lovforslaget indeholder blandt andet:

  • En aftalemodel, hvor Arbejdstilsynet kan aftale med virksomheden, at denne udbedrer et arbejdsmiljøproblem inden for en fastsat frist. 
  • Gebyr til arbejdsgiver, når der ved opfølgende tilsyn fortsat konstateres overtrædelser af arbejdsmiljøreglerne. Gebyret forventes at udgøre ca. 10.000 kr. pr. tilsynsforløb (2020).
  • Skærpelse af bøder til arbejdsgiver, når ulykker resulterer i alvorlige personskader eller dødsfald og når der sker gentagne grove overtrædelser af arbejdsmiljøloven.

Lovændringen træder allerede i kraft fra den 1. januar 2020.

Husk, at DI gerne bistår vores medlemsvirksomheder med at vurdere konkrete sager, herunder de kommende aftaler, gebyrer og bøder.  

Læs mere:

De indledende arbejder for gennemførelse af aftalen om en ny og forbedret arbejdsmiljøindsats og ordnede forhold på arbejdsmarkedet mv. fremgår af lovforslaget.

Forslag til lov om ændring af arbejdsmiljøloven Vedtagne lovændringer
Kirstine Spiegelenberg

Kirstine Spiegelenberg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4788
  • Mobil +45 2633 1868
  • E-mail kisp@di.dk

Relateret indhold

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter