Et fritidsjob kan lede den unge til en uddannelse inden for industriens brancher.

Foto: GettyImages
16.04.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Unges arbejde

Har I ansat unge i virksomheden? Vær opmærksom på, at unges arbejde er omfattet af skærpede regler om arbejdsmiljø. Og arbejdsgiveren har et særligt ansvar.

DI har revideret informationen om unges arbejde på di.dk. Det nye site giver et bedre overblik over ungereglerne.

En arbejdsgiver har en fantastisk mulighed for at give den unge en sikker og forsvarlig start på arbejdslivet. I øjeblikket sukker mange virksomheder efter mere arbejdskraft. En af mulighederne for at få dette er ved at uddanne flere unge. Måske vælger de unge en uddannelse, som netop I har brug for.

De unge har et langt arbejdsliv foran sig. Vær med til at passe godt på dem.

Personer, der er under 18 år og udfører arbejde for en arbejdsgiver, er omfattet af reglerne om unges arbejde. Reglerne for unges arbejde er omfattende og skærpede i forhold til arbejdsmiljøloven. Når de unge fylder 18 år, er de dækket af de almindelige arbejdsmiljøregler. 

Beskæftigelsesministeren er netop ved at lægge sidste hånd på ændringer, som vil give bedre mulighed for at virksomhederne kan ansætte en ung som f.eks. ”fejedreng”. På denne måde kan I være med til at præge de unges valg af uddannelse. Når reglerne er vedtaget giver DI besked. Tilmeld dig nyhedsbrevet om arbejdsmiljø.

Du er altid velkommen til at kontakte DI for råd og vejledning om unges arbejde.

Relateret indhold

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter