25.09.19 Vi rådgiver dig Nyheder

BLOG: Findes der mennesker i den digitale fremtid?

Den fjerde industrialisering er over os. Ord som ”det digitale”, ”algoritmer”, ”eksponentialitet” og ”big data” er lige så stille ved at blive dagligdag for mange virksomheder. Vi ved, at det er vigtige begreber, og vi kan også se, hvordan digitaliseringen kommer med konkrete og omkostningsbesparende løsninger.

Men jeg kan ind imellem komme til at tænke på, om vi har glemt det analoge menneske i fejringen af de digitale muligheder. For når hastigheden stadig øges, og systemer introduceres for at gøre ting lettere, bidrager det paradoksalt nok til, at mennesket i stigende grad risikerer at blive glemt. For det er stadigvæk mennesker, som skal implementere den nye teknologi. Mennesker, som fortsat ønsker mening med deres arbejde.

Jeg tror, at fremtiden udgøres af et parløb mellem øget brug af digitale løsninger og et øget behov for mening for det enkelte menneske på arbejdspladsen. Det virker rationelt fornuftigt at indføre stadigt nyere og kompleks maskineri eller software, men følger der også den mere emotionelt baserede mening med?

Virksomhederne skal huske, at fremtiden fortsat kræver engagerede, kreative, involverede og ikke mindst meningsbårne mennesker. Algoritmer og robotter leverer løsninger til en hurtigere fremtid, og mennesker leverer mening til at forklare en mere kompleks fremtid.

En fremtid, som både er tænkt i global forstand, men i lige så høj grad lokalt på den enkelte arbejdsplads. DI ønsker at inspirere vores medlemmer til at omfavne fremtiden, både digitalt og menneskeligt.

Derfor har Danmarks HR-konference 2019 titlen: ”Mennesket i en digital tid”. Der er på konferencen spændende oplægsholdere, som præsenterer cases, der klart vælger menneskerne til som fremtidens vigtigste ressource. Dermed viser de vejen til, hvordan enhver virksomhed, der har ambitioner om fremtiden, kan møde den med et samlet blik på teknologien og menneskene, der skal bruge den.

Vi ses til Danmarks HR-konference 2019. 

Sune Lyng
Skrevet af:

Sune Lyng

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter