Hjemmearbejde

Getty Images
17.02.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Hjemmearbejde er unik mulighed for at styrke selvledelse

Det kan være svært at holde motivationen og støtter op om organisationens mål, når man arbejder hjemmefra. Selvledelse er en disciplin, der er endnu mere nødvendig nu.

Denne vinter er mange hjemsendt. Det betyder en helt ny arbejdshverdag og helt nye muligheder og udfordringer for de medarbejdere, der nu arbejder hjemmefra. Den nye hverdag kan give ekstra bekymringer, stress og en ekstra psykisk og mental belastning. I denne virkelighed skal mange medarbejdere genopfinde deres arbejdsdag og selvledelse på ny – hjemmefra.

Hvorfor er selvledelse vigtigt – for dig og for virksomheden?

Når medarbejder arbejder hjemme fra, er de ofte overladt til deres egen fortolkning af om de selv lykkes i deres selvledelse, af opgaver og prioritering. Det kan føre til forskellige scenarier:

  • Det kan give mulighed for god selvledelse med mulighed for større fordybelse, innovation og en effektiv arbejdsdag
  • Det kan få medarbejderen til at presse sig selv for hårdt og føre til stress eller nedbrud
  • For nogle kan det være en mulighed for at agere autonomt og gøre det, de selv har lyst til
  • Solopræstationer eller medskabende samskabelse?

Den fælles retning, mål og samhørighed samt fælles trivsel kommer hurtigt under pres. Risikoen er en solo-præsterende kultur, hvor de individuelle præferencer og selvforståelse går ud over virksomhedens og forretningens bedste.

Spørgsmål, der kunne være værd at svare på

Selvledelse handler om at se og forstå sine muligheder for medskabelse.

  • Hvilken måde tales der om selvledelse i din organisation?
  • Hvilke strukturer har I, der hjælper selvlederen til at tage mere ansvar?
  • Hvilke strukturer har I, der hjælper selvlederen til at huske det fælles?

  
Bedre selvledelse giver modigere medarbejdere

Evnen til at være proaktiv, selvansvarlig, fremadrettet og dermed have høj forandringskapacitet er noget, alle organisationer har brug for i dag og i fremtiden. Når en medarbejder ”ejer” deres visionære selvledelse, kan medarbejderen hvile stærkt i sig selv og være tryg i sit selvledelsesrum.

Når du styrker medarbejdernes selvledelse, træder de modigere ud i en usikker forandring i samarbejde med andre - uden meget stressende bekymringstanker og behov for stor bekræftelse fra lederen. Til gengæld kan lederen forvente sig at få mange interessante strategiske, visionære og medskabende samtaler.

COVID-hjemsendelsen er den perfekte træningsbane

Den nuværende hjemsendelse er en unik mulighed for enhver organisation og medarbejder til at genopfinde og videreudvikle den enkeltes selvledelse.

Den nuværende nedlukning føles for mange som en udholdenhedsprøve, men det har også potentiale for at være et unikt og innovativt udviklingsrum. Det afhænger af øjnene, der ser.

  

Skrevet af:

Chefkonsulent, CEO og forfatter Sanina Kürstein, Sensio - Selvledelse og samarbejde

Relateret indhold

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter