Bæredygtighed er vigtigt, men hvordan leder man bæredygtig omstilling som chef i en almindelig, dansk virksomhed? Det skal 50 erhvervsledere drøfte til DI’s chefnetværks årlige fællesmøde.

DI
11.05.21 Vi rådgiver dig Nyheder

50 erhvervsledere, 2 dage, 1 bæredygtig dagsorden

Bæredygtighed er vigtigt, men hvordan leder man bæredygtig omstilling som chef i en almindelig, dansk virksomhed? Det skal 50 erhvervsledere drøfte til DI’s chefnetværks årlige fællesmøde.

Hvordan driver man som leder en bæredygtig omstilling af virksomheden? Det kommer 50 erhvervsledere til at diskutere 26. til 27. maj, når DI afholder sit årlige fællesmøde for medlemmerne af netværket Chefer.

Netværket er landsdækkende med fire regionale afdelinger, som en gang om året mødes på tværs af netværkene til en fælles snak om et aktuelt emne, der er vigtigt for deres hverdag som chef. I 2021 er temaet bæredygtighed.

– Bæredygtig omstilling er en vigtig dagsorden, men der er mange konkrete udfordringer forbundet med det for den enkelte leder. Hvordan skal man prioritere indsatser og hvordan får man medarbejderne med på rejsen? Der er mange store spørgsmål, og det vil vi gerne støtte vores netværksmedlemmer i, fortæller Poul Hock, der er fagleder i DI Ledelse og Virksomhedsudvikling samt facilitator af ét af de lokale netværk. 

   

Netværk

I DI's faglige netværk mødes virksomhedernes typisk ca. fire gange om året, hvor de får inspiration, fagligt input og sparring omkring temaer, der er vigtigt for dem. Se alle DI's netværk på di.dk/netvaerk

Gode vilkår for strategisk input i chefnetværk

Netværket rummer chefer fra mange forskellige ledelsesroller: både afdelingschefer fra store virksomheder og chefer fra den øverste ledelse i små- og mellemstore virksomheder. Fælles for dem er, at de har ansvar for eller bidrager til den strategiske udvikling af virksomheden. Netværkene tæller medlemmer fra eksempelvis Sepkva A/S, Solar A/S, KH One Stop og Scania Danmark A/S.

– Når man har et strategisk ansvar i virksomheden, kan man nemt opleve at være alene med sine udfordringer. Sandheden er dog, at mange andre kan være i en lignende situation eller have gode ideer til, hvordan man løser dem. I vores netværk samler vi chefer fra mange forskellige brancher og ledelsesroller, som kan hjælpe og inspirere hinanden. Det giver gode vilkår for strategiske ideer og nye inputs, fortæller Poul Holck.  

Nick Nørreby, der er produktionschef i Thise Mejeri, har været medlem af chefnetværket siden dets opstart. For ham er sparringen med de andre netværksmedlemmer et værdifuldt indspark til arbejdet som chef:

Jeg har været med i netværket 3-4 år, og det er et godt sted at komme og få inputs til de problemstillinger, man står overfor. Vi kan sparre om nogle af vores udfordringer og også få lidt teori fra facilitatoren. Det er et frirum for sparring. Nick Nørreby, Produktionschef i Thise Mejeri

Corona inspirerer nytænkning i netværk

Coronakrisen har være en udfordring for netværksmedlemmer såvel som facilitatorer. Med nedlukninger og forsamlingsforbud har det ikke været muligt at mødes på samme måde som før. Derfor har man skullet finde på nye løsninger, fortæller Poul Holck:

– Vi har da helt sikkert måtte i tænkeboksen, men lidt udfordringer er jo sundt for de fleste. Det tvinger én til at se tingene på en ny måde. For os var det vigtigt, at chefnetværkene kunne være et holdepunkt for vores medlemmer under krisen. Vi har også selv stået over for en digital omstilling og har lært, at der er mange spændende måder at mødes på – selv på afstand.

 

Tatiana Schwartz
Skrevet af:

Tatiana Schwartz

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.