Mette Schneefeldt

14.12.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Mette Schneefeldt: I bestyrelsen har man hånden på kogepladen

Mette Fiirgaard Schneefeldt tog DI’s bestyrelsesuddannelse, fordi hun har store ambitioner for bestyrelsesarbejdet.

Der er mange måder at lave bestyrelsesarbejde på. For nogle er bestyrelsen en instans, der kan monitorere virksomheden og træffe beslutninger. Men Mette Fiirgaard Schneefeldt har helt andre forventninger til bestyrelsesarbejdet:  
 
-Jeg overtog en bestyrelse for to år siden, som primært lavede afrapportering. Det er i dag blevet til en aktiv bestyrelse, som gerne vil byde ind og tage aktiv del af arbejdet, fortæller Mette Schneefeldt.  
 
Derfor besluttede hun sig for at tage på DI's bestyrelsesuddanelse. Mette Fiirgaard Schneefeldt kender nemlig bestyrelsesarbejdet rigtig godt. Udover at være leder og samarbejde med en bestyrelse, bestrider hun også selv to bestyrelsesposter, hvoraf den ene er i Fonden for Entreprenørskab.
 
Netop balancen mellem direktørrollen og bestyrelsesarbejdet er noget af dét, Mette Fiirgaard Schneefeldt finder mest spændende:  
 
-I direktørrollen er jeg er med til at præge dagsordenen meget. Jeg skal drive en hel del forandringer. Som bestyrelsesmedlem har jeg en skæg opgave: Jeg må ikke tage magten, så der er et pædagogisk stykke arbejde i at få bestyrelsens kompetencer i spil eller få lavet gode, strategiske samtaler i et bestyrelseslokale omkring retning.  

DI's bestyrelsesuddannelse

Med DI's bestyrelsesuddannelse lærer du at få en aktiv rolle i bestyrelsesarbejdet og tackle de udfordringer, virksomheden står overfor. Bliv en stærk holdspiller, så du kan løse komplekse bestyrelsesopgaver. Se mere på di.dk/bestyrelsesuddannelse

Hånden på kogepladen

På DI’s bestyrelsesuddannelse fik Mette Fiirgaard Schneefeldt en introduktion til bestyrelsen ansvar og pligter, deres økonomiske arbejde, strategi og ledelse. Og netop det dybdegående pensum har vist sig at være en positiv overraskelse for Mette Fiirgaard Schneefeldt:
 
-Revisormodulet var voldsomt, men man kom rigtig godt ind i det og nøgletallene. Jeg havde økonomimoduler bag mig, men jeg har fået lyst til at læse mere. Når jeg bliver målt og vejet, er det jo noget, jeg skal besidde. Jeg byder ind med meget andet i bestyrelsesarbejdet, men vil blive målt på mine økonomiske og juridiske evner, fortæller Mette Fiirgaard Schneefeldt.

Skal være attraktivt at være i bestyrelsen  

Én ting er sikkert for Mette Fiirgaard Schneefeldt: Bestyrelsesarbejdet kræver meget mere end at dukke op til et møde et par gange om året. Derfor kræver det også nogle aktive, dygtige mennesker med forskellig baggrund. Det er også én af årsagerne til, at hun har arbejdet så målrettet med udviklingen af den bestyrelse, hun som daglige leder arbejder meget sammen med:  
 
-Jeg skal gøre min bestyrelse attraktiv, så det skal også være sjovt at være med. På den måde tiltrækker jeg de bedste medlemmer. Jeg vil gerne have nogle skarpe, sjove og forskellige mennesker, der gerne vil være med, fordi de oplever, at bestyrelsen får lov til noget.  
 
-Vi har eksempelvis arbejdet meget med en lille, men vigtig detalje, og det er dagsordenen. Det er f.eks. en vigtig pointe, at man ikke behøver træffe beslutninger hele tiden. En bestyrelse kan godt bare drøfte noget – særligt, hvis det er vigtigt. Hvis der er debat og dialog på møderne, kan man bygge aktive møder op.  
 

Diversitet bringer nye ting på bordet

Men hvad byder fremtiden så på for én, der lige er kommet hjem med ny inspiration?
 
-Jeg har taget sindssygt meget med mig hjem. Det har været spændende at blive klar over det ansvar, man har som bestyrelsesmedlem, for man har virkelig hånden på kogepladen. Det skal man forstå og have respekt for, men det må ikke betyde at man som bestyrelsesmedlem bliver bekymret og handlingslammet, for så går det gode dynamiske arbejde i stå, siger Mette Fiirgaard Schneefeldt.
 
-Vi har også arbejdet med bias, og det var en øjenåbner for mig. Diversitet er jo ikke bare forskel i uddannelse eller køn. Jeg er ikke kun kvinde eller leder af en kulturinstitution; jeg er også mine interesser, min fortid og mine relationer. Det byder vi alle sammen ind med, og det kan åbne op for helt nye snakke. Hvis man lige graver bag facaden, kommer der noget helt andet på bordet.

Tatiana Schwartz
Skrevet af:

Tatiana Schwartz

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.