03.10.18 Vi rådgiver dig Nyheder

DSB kan overgå til DI's overenskomster

OVERENSKOMST. Det var i orden, da DSB ved indmeldelsen i DI frasagde sig deres statslige aftalegrundlag for at lade deres overenskomstansatte medarbejdere overgå til DI’s overenskomster. Det har Arbejdsretten afgjort.

Sagens kerne

Den selvstændige, offentlige virksomhed DSB meldte sig i december 2017 ind i DI. I den forbindelse frasagde DSB sig sine statslige aftalegrundlag med henblik på at overgå til DI’s overenskomster.

Offentligt Ansattes Organisationer og Dansk Jernbaneforbund påstod, at overgangen til DI’s overenskomster var i strid med både DSB-lovens § 16 og den statslige hovedaftale.

Derudover mente de, at DSB ikke kunne frigøre sig fra deres statslige overenskomstgrundlag uden at etablere frigørelseskonflikt.

Klar afgørelse

Arbejdsretten kom frem til, at der intet var til hinder for, at DSB meldte sig ind i DI og frasagde sig sine overenskomster for at overgå til DI’s overenskomster.

Arbejdsretten gav DI medhold i samtlige nedlagte påstande.

DA førte på vegne af DI sagen for virksomheden. 

Arbejdsretten fastslog i en parallel sag (AR2018.0179), at Finansministeriet havde hjemmel i DSB-loven til at bemyndige DSB til at indmelde sig i DI.

Nyheden er baseret på Arbejdsrettens afgørelser i sag nr. AR2018.0073 og AR2018.0179.

Har du brug for hjælp?

I Juravagten sidder DI's eksperter inden for ansættelsesret og personalejura klar, hvis du har brug for hjælp.

Åbningstider:

Mandag til torsdag kl. 8.00 - 17.00 
Fredag kl. 8.00 - 16.00

Telefon: 3377 3377
Mail: jura@di.dk

Relateret

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter