12.09.18 Vi rådgiver dig Nyheder

Grænsegængere har ret til helligdage i arbejdslandet

UDENLANDSKE MEDARBEJDERE. Grænsegængere, som bor i et land og arbejder i et andet, har som udgangspunkt kun ret til at holde fri med løn de helligdage, der gælder i arbejdslandet.

Grænsegængere

En grænsegænger er en medarbejder, der har bopæl i et land, men arbejder i et andet land. Den typiske grænsegænger arbejder i Danmark og bor enten i Sverige eller Tyskland.

Regler i arbejdslandet gælder

Hvis en udenlandsk medarbejder er ansat i en virksomhed i Danmark, så skal medarbejderen have de samme ansættelsesvilkår som en tilsvarende medarbejder med dansk statsborgerskab.

Det betyder, at medarbejderen har fri på de danske helligdage ligesom virksomhedens øvrige ansatte. En aftale på danske vilkår giver som udgangspunkt ikke medarbejderen ret til fri på de helligdage, der er i bopælslandet.

Ikke krav på fri med løn

En medarbejder, som bor i Sverige, men arbejder i Danmark, har altså ikke krav på at holde fri med løn på en svensk helligdag. Medarbejderen må derfor anmode om en feriedag eller holde fri uden løn, hvis han eksempelvis ønsker at holde fri på Sveriges nationaldag den 6. juni. 

Har du brug for hjælp?

I Juravagten sidder DI's eksperter inden for ansættelsesret og personalejura klar, hvis du har brug for hjælp.

Åbningstider:

Mandag til torsdag kl. 8.00 - 17.00 
Fredag kl. 8.00 - 16.00

Telefon: 3377 3377
Mail: jura@di.dk

Relateret

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter