23.04.19 Vi rådgiver dig Nyheder

Let at tælle sygedage efter 120-dagesreglen

Med DI's nye 120-dagesberegner kan du let beregne en funktionærs samlede sygefravær inden for en periode på 12 måneder, så du ved, om der er grundlag for at opsige medarbejderen med forkortet varsel efter 120-dagesreglen.

120-dagesreglen

Hvis en funktionær eller funktionærlignende medarbejder har været syg i 120 dage inden for 12 måneder, kan virksomheden opsige medarbejderen med en måneds varsel. Det gælder, uanset hvor længe medarbejderen har været ansat. 

Virksomheden kan dog kun anvende 120-dagesreglen, hvis det fremgår direkte af medarbejderens kontrakt, og opsigelsen sker i umiddelbar tilknytning til de 120 sygedage. 120-dagesreglen gælder heller ikke, hvis sygefraværet skyldes handicap eller graviditet. 

Lettere at tælle til 120 dage

Umiddelbart skulle man ikke tro, at det er svært at tælle til 120 dage, men 120-dagesreglen er ikke helt let. For eksempel skal weekender og fridage nogle gange tælles med som sygedage, mens de i andre tilfælde ikke skal. Det tager den nye beregner højde for. 

Sådan gør du

120-dagesberegneren indeholder nogle standarder for arbejdstid, arbejdsdage og fridage, som du selv kan rette, så det passer til den pågældende medarbejders arbejdsforhold. 

Herefter kan du selv bestemme, om du vil markere sygedagene i en kalendervisning, eller om du vil benytte listevisningen. Du skifter mellem de to øverst i højre hjørne. 

Hver gang du indsætter hele eller delvise sygedage, opdaterer beregneren summen øverst på siden, hvor du også kan se, om du kan opsige funktionæren med forkortet varsel. 

Beregningen gemmes på "Min Side", så du kan tilgå den igen. 

Brug beregneren

120-dagesberegner

Har du brug for hjælp?

I Juravagten sidder DI's eksperter inden for ansættelsesret og personalejura klar, hvis du har brug for hjælp.

Åbningstider:

Mandag til torsdag kl. 8.00 - 17.00 
Fredag kl. 8.00 - 16.00

Telefon: 3377 3377
Mail: jura@di.dk

Relateret

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter