Foto: Getty Images

13.08.19 Vi rådgiver dig Nyheder

Bøvl med blanket til udenlandske medarbejdere

Der er problemer med blanketten PD U1. Derfor skal du indtil videre i stedet benytte blanketten EØS7, hvis du skal have bekræftet dine udenlandske medarbejderes arbejds- og sikringsperioder i Danmark.

A-kassen eller Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering kan på baggrund af oplysninger om dine tidligere ansatte medarbejdere fra andre EU-lande udstede dokumentet PD U1, der bekræfter medarbejderens arbejdsperioder i Danmark og eventuelle perioder med medlemsskab af en dansk a-kasse.

PD U1 kan benyttes til at opnå ret til arbejdsløshedsydelser i et andet EØS-land, fordi arbejdsperioderne i Danmark således tælles med i kravet om beskæftigelse for at modtage ydelser i de enkelte EU-lande.

Benyt EØS7-blanket

På nuværende tidspunkt er virk.dk-løsningen lukket ned, og arbejdsgivere skal i stedet benytte EØS7 blanketten. EØS7 blanketten skal sendes til:

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering
Njalsgade 72A
2300 København S

Af hensyn til GDPR må styrelsen kun modtage oplysningerne fra arbejdsgiver digitalt, hvis arbejdsgiveren fremsender via deres e-Boks, som er sikker mail.

Virk.dk igen fra 4. kvartal 2019

På nuværende tidspunkt meddeler styrelsen, at løsningen via virk.dk vil komme til at virke igen. De forventer, at der findes en løsning til igangsættelse ultimo 4. kvartal 2019.

Har du brug for hjælp?

I Juravagten sidder DI's eksperter inden for ansættelsesret og personalejura klar, hvis du har brug for hjælp.

Åbningstider:

Mandag til torsdag kl. 8.00 - 17.00 
Fredag kl. 8.00 - 16.00

Telefon: 3377 3377
Mail: jura@di.dk

Relateret

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter