Grafik: Dansk Industri

28.02.20 Vi rådgiver dig Nyheder

Endnu lettere at tælle til 120-dages sygefravær

Med DI's nye 120-dagesberegner kan du let beregne en funktionærs samlede sygefravær inden for en periode på 12 måneder. Nu er beregneren lanceret i en ny version, så det bliver endnu lettere at finde ud af, om der er grundlag for at opsige medarbejderen med forkortet varsel efter 120-dagesreglen.

Nye funktioner i 120-dagesberegneren

  • Mulighed for at indsætte faste arbejdstider på de forskellige ugedage
  • Mulighed for at indsætte delvist sygefravær over længere perioder, så der kan tages højde for medarbejdere, som er delvist sygemeldt over længere tid
  • Diverse sproglige rettelser og præciseringer.

Sådan gør du

120-dagesberegneren indeholder nogle standarder for arbejdstid, arbejdsdage og fridage, som du selv kan rette, så det passer til den pågældende medarbejders arbejdsforhold. 

Herefter kan du selv bestemme, om du vil markere sygedagene i en kalendervisning, eller om du vil benytte listevisningen. Du skifter mellem de to øverst i højre hjørne. 

Hver gang du indsætter hele eller delvise sygedage, opdaterer beregneren summen øverst på siden, hvor du også kan se, om du kan opsige funktionæren med forkortet varsel. 

Beregningen gemmes på "Min Side", så du kan tilgå den igen. 

DI's 120-dagesberegner

Start

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.