Foto: Getty Images

20.05.20 Vi rådgiver dig Nyheder

COVID-anbefalinger på flere sprog til udenlandske medarbejdere

Virksomheder med udenlandske medarbejdere har længe efterlyst informationsmateriale på flere sprog, der oplyser om COVID-19 og Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Udlændinge- og integrationsministeren er nu gået sammen med boligministeren om en oplysningsindsats målrettet udlændinge i Danmark.

Målrettet indsats

Mange virksomheder, der beskæftiger udenlandsk arbejdskraft, har under coronakrisen efterlyst informationsmateriale på flere sprog for i højere grad at kunne informere medarbejderne og deres familier om Sundhedsstyrelsens anbefalinger og generel information om COVID-19.

Udlændinge- og integrationsministeren er gået sammen med boligministeren om en oplysningsindsats målrettet udlændinge.

De centrale anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen og Rigspolitiet er derfor oversat til en lang række sprog, lige som plakater, pjecer og film er blevet oversat. Materialerne findes på disse sprog:

  • Arabisk
  • Farsi
  • Polsk
  • Tyrkisk
  • Urdu
  • Kurdisk
  • Dari
  • Somali
  • Tigrinya

Du kan finde links til de digitale materialer på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside: https://uim.dk/covid-19

Opdateres løbende

Hjemmesiden vil blive opdateret løbende med links til nye oversatte materialer. Der bliver også trykt materialer, som vil blive delt ud til boligområder, hvor der er stor koncentration af udenlandske medarbejdere.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration er ansvarlig for indsatsen og arbejder tæt sammen med Sundhedsstyrelsen og Mino Danmark, som har stået for oversættelsen.

Mere information om arbejde over grænser

På Di.dk er det også muligt at finde information om nogle af de udfordringer, der har fulgt med COVID-19 vedrørende rekruttering og etablering af udenlandsk arbejdskraft og udstationerede medarbejdere. Se FAQ herunder. 

https://www.danskindustri.dk/vi-radgiver-dig-ny/personale/personalejura/arkiv/nyhedsarkiv/2020/3/faq-arbejde-over-lukkede-granser/

Vejledninger

FAQ Arbejde over Danmarks lukkede grænser

Klik her

Har du brug for hjælp?

I Juravagten sidder DI's eksperter inden for ansættelsesret og personalejura klar, hvis du har brug for hjælp.

Åbningstider:

Mandag til torsdag kl. 8.00 - 17.00 
Fredag kl. 8.00 - 16.00

Telefon: 3377 3377
Mail: jura@di.dk

Relateret

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter