Foto: Colourbox
26.06.20 Vi rådgiver dig Nyheder

Ny lov om varsling af ferie i den forlængede lønkompensationsperiode

Folketinget har den 25. juni 2020 vedtaget lov om varsling af ferie i den forlængede lønkompensationsperiode. I den forbindelse er DI’s FAQ om lønkompensation ved hjemsendelse opdateret.

Den nye lov stiller blandt andet krav til afvikling af tilbageværende ferie, og giver virksomheder mulighed for at varsle ferie med forkortet varsel. Dertil giver loven virksomhederne mulighed for at ændre allerede fastlagt ferie, som ligger helt eller delvist uden for lønkompensationsperioden.

Afvikling af tilbageværende ferie

Medarbejdere, der er omfattet af lønkompensationsordningen i perioden 9. juli til og med 29. august, skal afholde tilbageværende ferie, dog maksimalt 15 feriedage. Ordningen gælder kun, for medarbejdere der har optjent retten til betalt ferie efter ferieloven og omfatter også elever. Hvis en medarbejder ikke er omfattet af lønkompensationsordningen, gælder ferielovens almindelige regler.

Forkortet varsel af ferie

For at de op til 15 dages optjent ferie kan afholdes i perioden, behøver virksomheden ikke varsle ferien med ferielovens varsler. Ferien skal varsles så tidligt som muligt, men kan i realiteten varsles med helt ned til én dag. Virksomheden skal stadig fastlægge ferien efter aftale med medarbejderen og så vidt muligt imødekomme medarbejderens ønsker, dog med hensynstagen til virksomhedens drift.

Ændring af fastlagt ferie

Udover det forkortede varsel af ferie har virksomheder mulighed for at ændre allerede fastlagt ferie, der ligger helt eller delvist uden for lønkompensationsperioden. Dette gælder dog kun, for virksomheder der mangler specifik arbejdskraft og kan ikke anvendes med henblik på at dække tab i den periode, hvor virksomheden ikke kan få lønkompensation. Hvis virksomheden ændrer en medarbejders fastlagte ferie, skal virksomheden betale erstatning for eventuelle økonomiske tab som følge af ændring af ferien.

Virksomheden kan ikke ændre ferie, der allerede er påbegyndt.

Har du brug for hjælp?

I Juravagten sidder DI's eksperter inden for ansættelsesret og personalejura klar, hvis du har brug for hjælp.

Åbningstider:

Mandag til torsdag kl. 8.00 - 17.00 
Fredag kl. 8.00 - 16.00

Telefon: 3377 3377
Mail: jura@di.dk

Relateret

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter