Foto: Colourbox
26.08.20 Vi rådgiver dig Nyheder

Lov om særligt udsatte forlænges til nytår

Folketingets partier er den 26. august blevet enige om at forlænge ordningen for lønmodtagere i øget risiko ved smitte med COVID-19 og pårørende til personer i øget risiko til og med den 31. december 2020. Ordning ville ellers udløbe den 31. august.

Med 'Aftale om hjælpepakker til lønmodtagere og virksomheder mv. i forbindelse med gradvis genåbning af Danmark' fra 18. april 2020 blev regeringen og Folketingets partier enige om at afsætte en reserve på 200 millioner kroner til personer, der i forbindelse med genåbningen af Danmark har vanskeligt ved at møde fysisk på arbejde, fordi de af helbredsmæssige årsager er i en særlig risikogruppe ved smitte med COVID-19.

Ret til refusion fra første fraværsdag

Regeringen og Folketingets partier blev som udmøntning af aftalen enige om en ordning, der fra den 15. maj til og med 31. august 2020 giver private og offentlige arbejdsgivere midlertidig ret til sygedagpengerefusion fra første fraværsdag for medarbejdere i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved smitte med COVID-19.

Tilsvarende får lønmodtagere, som ikke får løn under fraværet, ret til sygedagpenge fra kommunen. Ordningen omfattede også pårørende til personer i øget risiko ved smitte med COVID-19.

Ordning forlænges uden ændringer

Folketingets partier er enige om at forlænge ordningen i sin nuværende form til og med den 31. december 2020. Med forlængelsen gælder samme betingelser som for den nuværende ordning.

Sygedagpengeretten for personer, der er omfattet af ordningen, forlænges frem til ordningens slutdato den 31. december, uanset om personen rammer revurderingstidspunktet, hvor vedkommende efter de almindelige regler ville kunne overgå til jobafklaringsforløb med ressourceforløbsydelse  

Lovforslaget vil blive hastebehandlet i Folketinget.

Vejledninger

FAQ om refusion af sygedagpenge på grund af coronavirus

Klik her

Har du brug for hjælp?

I Juravagten sidder DI's eksperter inden for ansættelsesret og personalejura klar, hvis du har brug for hjælp.

Åbningstider:

Mandag til torsdag kl. 8.00 - 17.00 
Fredag kl. 8.00 - 16.00

Telefon: 3377 3377
Mail: jura@di.dk

Relateret

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter