Foto: Getty Images
15.09.20 Vi rådgiver dig Nyheder

Ny ansættelsesaftale til vikarbureauer

DI har lanceret en ny skabelon til vikarbureauer, som skal ansætte vikarer til midlertidige udsendelser til brugervirksomheder.

Vikarbureauer kan benytte den nye skabelon til ansættelse af vikarer, som udsendes på Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Vikaroverenskomsten samt de vikarer, som udsendes uden overenskomst.

Skabelonen kan ikke benyttes af andre virksomheder, såsom ved ansættelse af en barselsvikar.

Ansættelseskontrakt til bureauvikarer

En vikars ansættelseskontrakt til en bureauvikar kan indeholde to dele. Den ene er en såkaldt tilknytningsaftale, som er den overordnede aftale mellem vikaren og vikarbureauet om de elementer, der ikke ændrer sig fra udsendelse til udsendelse.

Den anden del er en jobbekræftelse, der er et tillæg til tilknytningen med de oplysninger om udsendelsen, der ændrer sig for hver udsendelse. Tilknytningsaftalen og jobbekræftelsen udgør tilsammen en gyldig ansættelseskontrakt.

Når du benytter DI’s skabelon til vikarbureauer, kan du få enten en tilknytningsaftale eller en jobbekræftelse, eller du kan vælge at få begge dele.

Tilpasning af skabelon til ansættelse inden for overenskomst

I forbindelse med lanceringen af den nye skabelon til vikarbureauer har vi samtidig opdateret skabelonen til Ansættelsesaftale - overenskomst, hvor Vikaroverenskomsten med 3F samt bilag 17 om vikarer i Industriens Overenskomst udgår.

Skabeloner

Ansættelsesaftale til vikarbureauer

Hent

Har du brug for hjælp?

I Juravagten sidder DI's eksperter inden for ansættelsesret og personalejura klar, hvis du har brug for hjælp.

Åbningstider:

Mandag til torsdag kl. 8.00 - 17.00 
Fredag kl. 8.00 - 16.00

Telefon: 3377 3377
Mail: jura@di.dk

Relateret

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter