Vi har haft tekniske udfordringer, som har givet problemer med at se medlemsbeskyttet indhold. Problemet er løst, så hvis du stadig oplever fejl, anbefaler vi, at du sletter din browserdata og genstarter din browser. 

Billede: Colourbox
04.10.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Husk at ansøge om opholdstilladelse til britiske medarbejdere inden nytår

Britiske medarbejdere, som er indrejst til Danmark før 31. december 2020, skal senest den 31. december 2021 ansøge om at beholde deres opholdsret efter EU-reglerne om fri bevægelighed. Medarbejdere, der ikke har ansøgt inden nytår, vil herefter opholde sig og arbejde ulovligt i Danmark.

Fristen for, at britiske medarbejdere, der er indrejst inden den 31. december 2020, kan ansøge om opholdsdokument for at beholde deres opholdstilladelse efter EU-reglerne om fri bevægelighed, udløber den 31. december 2021.

Hvis fristen ikke overholdes, vil ansøgningen som udgangspunkt blive afvist, og medarbejderen vil opholde sig og arbejde ulovligt i Danmark.

Medarbejdere med statsborgerskab fra Storbritannien, der skal arbejde i Danmark, og som ikke har et gyldigt opholdsdokument, skal have en arbejdstilladelse som en tilsvarende medarbejder med statsborgerskab fra et tredjeland uden for EU/EØS og Schweiz. Det vil typisk være efter beløbsordningen eller positivlisterne.

Styrelsen sender breve ud

I den kommende tid sender Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) breve ud til britiske medarbejdere for at minde dem om, at de skal huske at ansøge om opholdskort efter reglerne, der følger af udtrædelsesaftalen mellem EU og Storbritannien, inden den 31. december 2021.

Brevene fra SIRI bliver sendt ud til medarbejdere, der er registreret som britiske statsborgere eller familiemedlemmer til britiske statsborgere i Det Centrale Personregister (CPR).

Medarbejdere, der allerede har ansøgt om opholdsdokument, skal blot se bort fra brevet.

Medarbejderne kan ansøge online via SIRI’s hjemmeside www.nyidanmark.dk/Brexit

 

Relateret indhold

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter