Foto: Colourbox
23.12.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Igen krav om test ved indrejse i Danmark

Med virkning fra natten mellem 26. og 27. december 2021 skal alle testes for at kunne indrejse i Danmark. Personer med bopæl i Danmark kan dog vente 24 timer efter indrejsen med at blive testet.

Medarbejdere med bopæl i Danmark kan dog lade sig testet senest 24 timer efter indrejsen.

Testkravet ved indrejse har en foreløbig varighed på tre uger frem til 17. januar 2022.

Kravet om test ved ankomst til Danmark fra udvalgte lufthavne ophæves.

Dog er der flere undtagelser til kravet om test før indrejsen. Undtagelserne gælder blandt andet indrejsende med henblik på godstransport og medarbejdere med bopæl i grænselandet.

Alle skal testes inden indrejse i Danmark

Fra 27. december 2021 skal alle indrejsende til Danmark testes for at kunne indrejse i Danmark.

Medarbejdere, der er færdigvaccineret, og som kan dokumentere dette, eksempelvis med et coronapas, kan som udgangspunkt indrejse i Danmark fra alle lande i verden, men fra den 27.december skal også de færdigvaccinerede indrejsende testes forud for deres indrejse i Danmark. 

Testen kan være en hurtigtest, som ikke må være mere en 48 timer gammel ved indrejsen, eller en PCR-test der ikke må være taget mere end 72 timer før indrejsen.

Medarbejdere, der har bopæl i Danmark, har dog mulighed for at indrejse uden fremvisning af test, men skal lade sig teste inden for 24 timer efter indrejsen i Danmark.

Overholder man ikke kravene, kan man blive straffet med en bøde på 3.500 kr. i førstegangstilfælde.

Se undtagelser til krav om test ved indrejse i Danmark FAQ: test og isolation efter indrejse (coronasmitte.dk)

Særlig opmærksomhed ved indrejse fra de røde lande

Medarbejdere med bopæl i lande på listen med bekymrende virusvarianter (røde lande) kan kun indrejse i Danmark, hvis de har et særligt anerkendelsesværdigt formål, og hvis de kan fremvise en negativ PCR-test foretaget forud for indrejse.

De er derudover underlagt test- og isolationskrav efter indrejse. Listen over lande omfattet af indrejserestriktioner bliver løbende opdateret.

Se Kategorisering af lande (coronasmitte.dk), og hvilke regler til test og isolation medarbejderen er omfattet af ved indrejse i Danmark.

Test og isolation efter indrejse i Danmark

Om en medarbejder skal testes og gå i isolation efter en indrejse i Danmark afhænger af, hvilket land medarbejderen indrejser fra, og om medarbejderen er færdigvaccineret eller tidligere smittet.

Se mere FAQ: test og isolation efter indrejse (coronasmitte.dk)

Medarbejdere, der ikke er vaccineret eller tidligere smittede

Medarbejdere, der ikke er færdigvaccineret eller tidligere smittet, skal testes og muligvis gå i isolation efter indrejse. Det gælder også danske statsborgere og medarbejdere, der har fast bopæl i Danmark.

Test og isolationskravet afhænger af, hvilket land medarbejderen indrejser fra, og listen af lande bliver løbende opdateret på Rejser til eller via Danmark (coronasmitte.dk)

Udlandet stiller flere krav til indrejse

Flere lande stiller krav om restriktioner til tilrejsende medarbejdere og reglerne ændre sig fra dag til dag.

Se mere på Rejser til udlandet (coronasmitte.dk) inden medarbejderen rejser til udlandet og Coronavirus/covid-19 (um.dk)

Vejledninger

FAQ Generelt om arbejdsgiveres håndtering af coronavirus

Klik her

Relateret indhold

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter