Foto: Colourbox
15.02.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Yderligere stramning af indrejseregler for grænselandet fra den 17. februar 2021

Myndighederne vurderer, at risikoen for spredning af virusvarianten B.1.351 er øget i grænselandet og skærper derfor nu indrejserestriktioner og test- og isolationskravet i Danmark for grænselandet.

Vurderede behov for at skærpe indrejserestriktioner

På baggrund af udbredelsen af nye mutationer har regeringens indsatsgruppe vurderet, at der er behov for at skærpe indrejserestriktionerne for indrejsende fra grænselandet samt test- og isolationskravet efter indrejse i Danmark. Dette skyldes, at der er risiko for, at den sydafrikanske virusvariant B.1.351 kan sprede sig ved indrejse fra grænselandet.

Test må højst være 72 timer gammel

Regeringen indfører skærpede indrejsekrav for personer fra grænselandet, hvor personer fra Slesvig-Holsten, Sydsverige og Västsverige, som indrejser med et anerkendelsesværdigt formål, ved indrejsen skal kunne fremvise en negativ test foretaget højst 72 timer før indrejsen. Reglerne træder i kraft den 17. februar. De nuværende gældende regler stiller krav om, at testen højst må være foretaget syv dage før indrejsetidspunktet.

Skærpede regler for test- og isolationskrav

Reglerne for test- og isolationskrav skærpes ligeledes efter indrejse i Danmark for personer, herunder danskere, der har arbejde, skal levere en tjenesteydelse, besøge nærtstående eller har bopæl i grænselandet.

De nuværende regler tillader under visse betingelser at fravige de i øvrigt gældende test- og isolationskrav i Danmark, hvis de pågældende kan fremvise en negativ test, som højst er syv dage gammel. Denne regel strammes ligeledes, således at kravet bliver, at denne test højst må være 72 timer gammel. De nye regler træder i kraft den 17. februar.

Læs Justitsministeriets pressemeddelelse 

Vejledninger

FAQ Arbejde over Danmarks lukkede grænser

Klik her

 

FÅ RÅDGIVNING

I Juravagten sidder DI’s eksperter i personalejura klar til at hjælpe dig, uanset om du har overenskomst eller ej.  Åbningstid er mandag-torsdag kl. 8-17 og fredag kl. 8-16

Er du fra industrivirksomhed på Industriens Overenskomst?
Kontakt os på 3377 3197 (Industrivagten)


Er du fra en byggevirksomhed?
Kontakt os på 3377 3850 (Byggerivagten)

Er du fra en transportvirksomhed?
Kontakt os på 3377 3199 (Transportvagten)

Har du spørgsmål om funktionærer?
Kontakt os på 3377 3198 (Funktionærvagten)

Er du fra en service-, kantine-, vaskeri- eller vagt- og sikkerhedsvirksomhed?
Kontakt os på 3377 4908 (Servicevagten)

Er du fra en anden branche eller i tvivl om, hvilken vagt du skal bruge?
Kontakt vores omstilling på 3377 3377

  Skriv til Juravagten

Relateret

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter