21.11.19 Vi rådgiver dig Nyheder

Fortsat tiltagende lønudvikling inden for fremstilling

Lønudviklingen inden for fremstilling fortsætter med at stige. I årets tredje kvartal er lønstigningstakten tiltaget med 0,1 pct.-point og endte hermed på 2,6 pct.

Lønomkostningerne på DA-området stiger med 2,5 procent i 3. kvartal 2019. Lønstigningstakten tiltager dermed med 0,1 pct.-point i forhold til kvartalet før og lander på samme niveau som i årets første kvartal. Den svagt tiltagende lønudvikling for hele DA-området dækker over, at lønudviklingen tiltager med 0,1 pct.-point for alle tre hovedbrancher inden for DA-området.

Højere lønudvikling i udlandet

Den udenlandske lønudvikling inden for fremstilling var i 2. kvartal 2019 lavere end i Danmark, nemlig 2,1 pct. I de foregående tre kvartaler har den udenlandske lønudvikling været den samme som den danske. 

Tyskland 

I 2. kvartal 2019 lå den årlige tyske lønstigningstakt på 1,5 pct. inden for fremstilling, dvs.1 pct.-point lavere end lønstigningstakten i Danmark i samme kvartal.

Sverige

I Sverige blev den årlige lønstigningstakt 2,1 pct. i 2. kvartal 2019, hvilket er 0,4 pct.-point lavere end den danske lønstigningstakt i samme kvartal.

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.