Foto: Colourbox
08.12.20 Vi rådgiver dig Nyheder

Offentlig efteruddannelse omlagt til nødundervisning

For at inddæmme smittespredningen er AMU-kurser og FVU-forløb m.fl. omlagt til nødundervisning i de 38 kommuner, som er omfattet af regeringens lokale nedlukning af undervisningsområdet. Omlægningen gælder foreløbig til 3. januar 2021.

Initiativerne betyder, at der lukkes ned for tilstedeværelsesundervisning, og at undervisningen omlægges til nødundervisning.

Opkvalificering til kritiske funktioner undtaget

Der er enkelte undtagelser fra omlægningen. Det gælder blandt andet AMU’s certifikatkurser, AMU-kurser rettet mod professionel rengøring (inden for FKB.nr. 2679) og AMU-kurser som led i de sidste seks måneder af kontraktuddannelser.

Også AMU-kurser, der kvalificerer til varetagelse af samfundskritiske funktioner, og som vurderes nødvendige for at opkvalificere medarbejdere til at indgå i det sundhedsfaglige beredskab til håndtering af COVID-19, er undtaget.

Ingen deltagelse i andre kommuner 

Samtidig anbefaler myndighederne, at borgere i de 38 berørte kommuner ikke deltager i kurser uden for kommunerne, med mindre det sker som led i de ovenfor nævnte undtagelser.

De 38 kommuner, som omfattes af omlægningen, er: Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus.

Relateret

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter