Foto: Getty Images
24.08.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Opkrævning til Industriens Uddannelsesfonde er på vej

Virksomheder omfattet af industriens overenskomster skal betale til Industriens Uddannelsesfonde. Opkrævningen vedrører 1. halvår 2021. Sidste frist for indbetaling er den 10. september 2021.

Betaling til Industriens Uddannelsesfonde følger af industriens overenskomster, og manglende eller for sen indbetaling er et brud på overenskomsten. Derfor kan manglende eller for sen indbetaling medføre en bod for virksomheden.

Frist for indbetaling

Industriens Uddannelsesfonde administreres af Industriens Pension Service (IPS), og bidragene bliver opkrævet i henholdsvis april og september på baggrund af den indberetning, der hvert år skal ske senest1. marts.

Opkrævningen sendes til virksomhedens e-Boks, hvis virksomheden aktivt har tilmeldt sig post fra Industriens Pension Service.

Har virksomheden ikke tilmeldt sig post fra Industriens Pension Service, vil I modtage opkrævningen med almindelig post. Opkrævningen vil blive fulgt at to rykkere med hver sin frist for betaling.

Det er muligt at tilmelde opkrævninger fra Industriens Pension Service til Betalingsservice. Hvis I allerede er tilmeldt Betalingsservice, vil I fortsat modtage opkrævninger gennem Betalingsservice.

Bodens størrelse ved manglende eller for sen indbetaling

Boden ved et forlig i forbindelse med for sen eller manglende betaling udgør i første omgang 20 pct. af det skyldige beløb eller mindst 2.000 kr., 4.000kr. eller 6.500 kr., afhængigt af om det er 1., 2. eller 3. gang, at virksomheden foretager for sen eller manglende indberetning eller indbetaling til Industriens Uddannelsesfonde.

Hvor sagen ikke kan løses ved forlig, vil virksomheden blive mødt med en skærpet krav om bod.

Gentagende rykkere

Det er imidlertid meget vigtigt at undgå at få rykkere. Dette skyldes, at ved modtagelse af fire rykkere eller flere i løbet af de seneste 6 halve år, kan der rejses en tilsvarende sag om brud på overenskomsten.

Boden vil i dette tilfælde være på minimum 2.000 kr., 4.000 kr. eller 6.500 kr., alt efter hvor mange rykkere virksomheden har fået i perioden.

I opgørelsen af de fire rykkere indregnes både rykkere for manglende betaling og manglende indberetninger. Dvs. denne rykkerskrivelse indgår i opgørelsen af de fire rykkere.

Hvis virksomheden har været overleveret til fagretlig behandling i forbindelse med manglende betaling eller indberetning inden for de sidste tre halve år, vil der kunne påstås overenskomstbrud med krav om betaling af bod allerede efter 1. rykker.

Industriens Uddannelsesfonde

Bidragene til Industriens Uddannelsesfonde bliver beregnet som en procentsats af den indberettede pensionsgivende lønsum for medarbejdere, der er ansat på Industriens Overenskomst og Industriens Funktionæroverenskomst.

Industriens Uddannelsesfonde dækker over Industriens Uddannelses- og Samarbejdsfond og Industriens Kompetenceudviklingsfond.

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) er stiftet af CO-industri og DI. Fonden støtter kompetenceudvikling af industriens medarbejdere. Du kan læse mere om IKUF her: IKUF - For virksomheder

Industriens Uddannelses- og Samarbejdsfond (IUS) er ligeledes etableret af CO-industri og DI. Fonden har til formål at styrke uddannelse og samarbejde inden for industrien. Du kan læse mere om IUS her: IUS og andre fonde

Ud over bidrag til Industriens Uddannelsesfonde dækker opkrævningen fra Industriens Pension Service også bidrag til DA/LO Udviklingsfonden. Fonden har til formål at sikre en fortsat udvikling af den danske model med vægt på en fleksibel overenskomstregulering, kombineret med trygge rammer for lønmodtagernes omstilling og mobilitet. Du kan læse mere om DA/LO Udviklingsfonden her: DA/LO Udviklingsfonden

Spørgsmål til indberetning eller indbetaling

Såfremt du har spørgsmål til indberetning eller indbetaling til Industriens Uddannelsesfonde, bedes du kontakte Industriens Pension Service på telefon 70 23 95 96 eller mail ipservice@ipf.dk

Du kan læse mere om Industriens Pension Service her: Industriens Pension Service

 

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.