Foto: Colourbox
01.03.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Husk at betale til Bygge- og Anlægsbranchens uddannelses- og udviklingsfonde

Virksomheder inden for Bygge- og Anlægsbranchen modtager i uge 8 en opkrævning til Bygge- og Anlægsbranchens Uddannelsesfond og Bygge- og Anlægsbranchens Udviklingsfond. Sidste frist for indbetaling er den 14. marts 2022.

PensionDanmark opkræver  20 øre pr. medarbejder pr. arbejdstime til Bygge- og Anlægsbranchens Uddannelsesfond og 33 øre pr. medarbejder pr. arbejdstime til Bygge- og Anlægsbranchens Udviklingsfond.

Opkrævningerne til fondene sker halvårligt, og denne opkrævning vedrører 2. halvår 2021.

Opkrævningerne sker på baggrund af virksomhedens indbetalte pensionsbidrag, og derfor opkræves pengene altid bagud.

Opkrævningen for 1. halvår 2022 vil blive sendt ud i august 2022.

Tjek opkrævninger direkte i e-Boks

Alle virksomheder, der er tilknyttet e-Boks, får opkrævningerne via e-Boks. Virksomheder, der ikke er på e-Boks, får opkrævningerne med posten.

Vær opmærksom på, at hvis I tilgår jeres e-Boks via virk.dk, ser I kun post fra det offentlige, med mindre I har godkendt post fra ”Private afsendere”.

Derfor anbefaler vi, at I tilgår e-Boks direkte via e-Boks.dk. E-Boks sender i øvrigt en notifikation i form af en mail og/eller en SMS, om at der er post i e-Boks.

Søg om tilskud til efteruddannelse på pension.dk

Fondene, der administreres af PensionDanmark Uddannelsesfonde A/S, yder tilskud til medarbejdernes efteruddannelse.

Det er virksomheden, der på vegne af medarbejderne, søger om tilskud til kurser.

Tilskud søges direkte på pension.dk under Uddannelsesfonde. Her er der også en liste over samtlige kurser, virksomheder kan søge tilskud til, samt information om satserne på tilskuddet. 

Virksomheder, der har søgt og modtaget VEU-godtgørelse for medarbejdernes deltagelse i AMU-kurser, skal ikke genindtaste oplysningerne for at få tilskud fra uddannelsesfondene. PensionDanmark henter automatisk oplysningerne fra efteruddannelse.dk.

Herefter får virksomhederne en mail, hvor de gøres opmærksomme på, at de også kan få tilskud fra den uddannelsesfond, som de er tilknyttet.

Læs mere på pension.dk/uddannelsesfonde

OBS

Nyheder om satser og regler udgives i oplysningsøjemed og kan ikke erstatte juridisk rådgivning. Der kan ikke rejses krav mod DI om godtgørelse for skade eller tab som følge af brug af nyheden. Uanset om der er tale om fejlskrift eller andre forhold, der kan henføres til nyheden.

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.