23.03.23

Opdateret med særlige ændringer

Vi har opdateret I dybden med 120-dagesreglen.

Vi har opdateret svaret på spørgsmålet "Hvordan tæller virksomheden til 120 dage?", som nu lyder: 

"De 120 sygedage skal ligge inden for 12 på hinanden følgende måneder. Alle sygdomsperioder inden for de seneste 12 måneder tælles med.

En sygedag tæller med som en hel sygedag, uanset hvor mange timer den pågældende funktionær skulle have været på arbejde.

Hvis en fuldtidssygemeldt funktionær er syg dagen inden og dagen efter fridage (weekender, helligdage og andre arbejdsfrie dage), skal de arbejdsfrie dage tælles med som hele sygedage.

Hvis en funktionær eksempelvis er syg fredag inden arbejdstids ophør og stadig er syg mandag morgen, skal weekenden tælles med.

I er ikke forpligtet til at modtage en deltidssygemeldt funktionær, så det vil altid være efter aftale, at en funktionær er deltidssygemeldt f.eks. fredag og mandag. Hvis en funktionær er deltidssygemeldt, kan I kun medregne det faktiske fravær, selv om funktionæren er deltidssygemeldt på begge sider af weekenden.”

Læs også Højesteret: Fridage tæller med i 120-dages-opgørelsen ved fuldtidssygdom - DI (danskindustri.dk)

Læs mere

I dybden med 120-dagesreglen

Få svar på, hvornår og for hvem 120-dagesreglen gælder, hvordan I tæller til 120 sygedage, hvordan delvist fravær tæller, og hvornår I skal aflevere opsigelsen – og meget mere.

For medlemmer

Log ind for at få adgang

Du skal være medlem af DI og være logget ind for at få adgang til siden.

Log ind Opret bruger
Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter